BAE TERÖRİST İSRAİL'DE BÜYÜKELÇİLİK AÇTI

Siyonist emellere hizmet etmekle bilinen Yediot Aharonot gazetesi, BAE bayrağının, Tel Aviv’deki Borsa binasının önünde İsrail bayrağı ile dalgalanmasına ışık tutarken, bu durumun BAE’nin, İsrail Büyükelçiliği’ni resmen açtığı anlamına geldiği değerlendirmesinde bulundu. 

Görüntülenme: 1083 Tarih: 31 Mayıs 2021 09:48
BAE TERÖRİST İSRAİL'DE BÜYÜKELÇİLİK AÇTI

Gazete ayrıca BAE bayrağının çekildiği gönderin, İsrail'in kuruluşunun ilan edildiği noktaya yakın olmasının dikkat çekici olduğunu belirtti.

İsrail'in en çok satılan gazetelerinden Yedioth Ahronoth'un muhabirlerinden Itamar Eichner, BAE'nin, İsrail Büyükelçiliği için söz konusu binada bir ofis kiraladığını duyururken, şu ana kadarki tüm resmi işlerin, BAE'nin İsrail Büyükelçisi olarak görevlendirilen Muhammed Mahmud Âl Hace'nin evinden yürütüldüğünü hatırlattı.

İsrailli gazeteci Eichner, BAE’nin büyükelçilik için kiraladığı ofise ev sahipliği yapan Borsa binasının, Tel Aviv’deki siyonist hareketlerin faaliyetlerinin en yoğun olduğu bölgeye düştüğünü ve İsrail devletinin 1948’de kuruluşunun ilan edildiği yere sadece 15 metre uzaklıkta yer aldığını söyledi.

BAE’nin İsrail Büyükelçiliği, birçok İsrailli girişim şirketinin merkezine de ev sahipliği yapan Borsa binasındaki ilk büyükelçilik olma özelliğini taşıyor.

Gazetede yayınladığı raporunda Eichner, “BAE'nin bu binayı seçmesi, İsrail ekonomisine duyduğu güvenin ve İsrail'deki en dinamik ve işlek yerlerin konumlarına yakın olma arzusunun bir ifadesidir. Zira Borsa binası Tel Aviv'deki en güzel binalardan biridir. Aynı zamanda Büyükelçi Âl Hace'nin eşi ve dört çocuğu da yakında gelecek. Büyükelçi, başta Eğitim Bakanı Yoav Galant olmak üzere birçok bakanla görüştü.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada da İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar