BENNY GANTZ'DAN TARİHİ İTİRAF

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, “İsrail düşmanlarına karşı güçlü ama içeride zayıf, çatışmalı ve yaralı. En rahatsız edici gücümüz ise onlarca yıldır çok çalışarak ve kanla satın aldığımız İsrail'in kararlılığıdır.” ifadelerini kullandı. 

Görüntülenme: 1299 Tarih: 31 Mayıs 2021 03:31
BENNY GANTZ'DAN TARİHİ İTİRAF

İşgal altındaki Eilat kentindeki Barolar Birliği'nin yirminci yıllık konferansının açılış töreninde yaptığı konuşmada siyonist Bakan Gantz, “Esnekliğin olmadığı yerde düşmanlarımıza karşı güvenliği sağlamak için seferberlik de olmaz ve ne yazık ki bu gerçek bir uyarıdır.” dedi.

Gantz konuşmasının devamında, “Demokratik hamleleri nedeniyle seçilmiş üyelerin tehdit edilmesi, Rabin suikastından ders almadığımızı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

1993 tarihinde dönemin Fetih Hareketi lideri Yasir Arafat ile işgal rejiminin lideri İzak Rabin, Oslo'da bir araya geldi. Görüşme sonucunda imzalanan Oslo Anlaşması ile birlikte Fetih Hareketi, işgal altındaki topraklardan çekilmesi karşılığında İsrail'i tanımayı kabul etti. Ancak anlaşmadan memnuniyet duymayan aşırılık yanlısı fanatik Yahudiler, İsrail Başbakanı İzak Rabin'e suikast düzenledi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar