ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN ÖNEMLİ UYARI

Uluslararası Af Örgütü, ırkçı İsrail'in işgalindeki Kudüs'teki Selwan köyünün Batn al-Hawi bölgesindeki evleri "zorla boşaltma" planlarının, ırkçı İsrail'in Filistinlileri zorla tahliye etme suç politikasının bir başka örneği olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 1352 Tarih: 31 Mayıs 2021 09:11
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN ÖNEMLİ UYARI

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Uluslararası Af Örgütü Batı Asya ve Kuzey Afrika Bölge Ofisi müdür yardımcısı Salih el-Hicazi, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesindeki evlerin zorla boşaltılmasına yönelik protestoların ardından dosyanın mahkemede ele alınacağını, ancak İsrail'in Filistinlilerin insan haklarına yönelik organize saldırıları ve ihlalleri  yoğunlaştırdığını söyledi. 

Hicazi, ''Siyonist rejim, birkaç yıldır Selwan bölgesinde yasadışı bir şekilde yerleşim yerlerini geliştiriyor ve yıllar boyunca 200'den fazla Filistinliyi evlerini terk etmeye zorladı." dedi.

Hicazi, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Şeyh Cerrah bölgesindeki 'zorunlu tahliye' operasyonuna karşı hem yurt içinde hem de yurt dışında son protestoların, ırkçı İsrail'in bu girişimlerinin cevapsız kalmayacağını gösterdiğini ve siyonist İsrail liderlerinin derhal bu girişimi durdurmaları gerektiğini bildirdi.

Hicazi, işgalci rejimin yetkililerini şiddetle eleştirirken, ''İsrail'in Filistinlilerin haklarını cezasız bir şekilde ihlal etmesine izin vermek bu rejimi daha küstahlaştıracaktır.'' dedi.

Parstoday

Yorumlar