ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh İkrime Sabri, İsrail makamlarının, çok sayıda Filistinliyi Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmakla Kudüs Kılıcı Operasyonu’nda uğradığı başarısızlığın intikamını almak istediğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1477 Tarih: 31 Mayıs 2021 12:27
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Kudüs Meydanı Ajansı’na açıklamalarda bulunan Şeyh İkrime Sabri, “İşgalci İsrail’in, Müslümanları Aksa’dan uzaklaştırma girişimleri, tüm uluslararası kanunlara, insani normlara ve ibadet özgürlüğüne aykırı bir misilleme politikasıdır. Yeryüzünde işgal makamları dışında insanları ibadet yerlerinden uzaklaştırma politikalarını uygulayan başka hiçbir ülke yoktur.” ifadelerini kullandı. 

Filistinlileri Aksa’dan uzaklaştırmanın perde arkasında Yahudi yerleşimcilerin baskınlarının önünü açma planı olduğunu aktaran Şeyh Sabri, İsrail makamlarının 1967'den beri aldığı tüm kararların, Mescidi Aksa'yı yıkmayı, zamansal ve mekânsal olarak ikiye bölmeyi hedeflediğini belirtti.

Açıklamasında Filistinli alim, İslami mekanlara yönelik saldırı ve baskınların işgal güçleri himayesinde gerçekleştirildiğini belirterek, Mescidi Aksa’nın yalnızca İslam ümmetine ait olduğunun ve Yahudi yerleşimcilerin hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacağının altını çizdi.

İşgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin gayrimeşru baskınlarına karşı Mescidi Aksa’da nöbet tutan murabıtları sık sık gözaltına alıyor ya da Harem-i Şerif'ten uzaklaştırma cezasına tabi tutuyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar