KATİL İSRAİL ZEKERİYA ÖĞRETMENİ ŞEHİT ETTİ

Nablus’un güneyindeki Beyta beldesi yakınlarında yer alan Subeyh Dağı bölgesinde işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan 28 yaşındaki Zekeriya Hamayil isimli genç şehit oldu. 

Görüntülenme: 1773 Tarih: 29 Mayıs 2021 09:30
KATİL İSRAİL ZEKERİYA ÖĞRETMENİ ŞEHİT ETTİ

Hastane kaynakları, Hamayil’in Subeyh Dağı bölgesinde işgalcilerle yaşanan çatışmalar sırasında göğsüne isabet eden kurşunla şehit olduğunu bildirdi.
 

Dün öğle saatlerinde Subeyh Dağı bölgesinde işgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilerle yüzlerce Filistinli arasında çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açtığı kaydedildi.
 

Ürdün’de dünyaya gelen ve çocukluğunu Kuveyt’te geçiren Hamayil’in daha sonra ailesiyle birlikte Amman’a döndüğü ve üniversitede Arap dili ve edebiyatı eğitimi aldığı, Batı Şeria’yı ve Beyta beldesini ziyaretleri sırasında Filistinlilerin işgalcilerden çektikleri sıkıntıları gördüğü, kalbinde işgale karşı direniş arzusunun büyüdüğü, üç yıl önce ailesiyle Batı Şeria’ya dönerek Nablus’a bağlı Beyta beldesine yerleştiği belirtildi.
 

İşgal altındaki Filistin topraklarında uzun süre kalmamasına rağmen direniş eylemlerine katılan Hamayil’in Beyta’ya yerleşmesinin üzerinden bir yıl geçmeden bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu gerekçesiyle işgal güçlerince gözaltına alındığı ve cezaevinden çıktıktan sonra öğretmenlik yaptığı ifade edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar