KUVEYT PARLAMENTOSUNDAN FİLİSTİN'E DESTEK

Kuveyt'in parlamentosu durumundaki Kuveyt Millet Meclisi, İsrail işgaliyle normalleşmeyi yasaklayan bir yasa tasarısını prensipte oy birliğiyle kabul etti.  

Görüntülenme: 1052 Tarih: 28 Mayıs 2021 23:43
KUVEYT PARLAMENTOSUNDAN FİLİSTİN'E DESTEK

Kuveyt Meclisi’nin özel bildirisini okuyan Meclis Başkanı Marzuk Ali el-Ğanim, söz konusu adımı, Kuveyt’in Filistin halkının yanında olduğunu gösteren yeni bir mesaj şeklinde değerlendirdi.

Ülkesinin tutumunda herhangi bir değişiklik olmayacağına vurgu yapan el-Ğanim, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının yanı sıra işgal altındaki Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’daki tüm saldırılarını kınamada Kuveyt yönetimi ile Ulusal Meclisi’nin aynı noktada durduğunu belirtirken, öte yandan Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı suçları reddettiklerinin altını çizdi.

Kuveyt Meclisi, işgal altındaki Filistin topraklarında direnen murabıt ve mücahidleri selamlayarak, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin Filistinlilerin en meşru hakkı olduğunu ifade etti.

BAE ve Bahreyn’in tüm baskılarına rağmen İsrail’le normalleşme anlaşmalarını imzalamayan Kuveyt’te yürürlükte olan yasalara göre, gerçek ve tüzel kişilerin, işgalci İsrail'de ikamet eden veya İsrail'e bağlı kişi ya da kurumlarla anlaşma yapması veya onun yararına çalışması yasaktır.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar