BM İNSAN HAKLARI KONSEYİNİN KARARI SİYONİST YETKİLİLERİ ÖFKELENDİRDİ

Birleşmiş Milletler insan hakları konseyinin siyonsit rejimin direniş güçlerine karşı 12 günlük savaşta işlediği suçların incelenmesine dair kararı, korsan rejimin öfkesine sebep oldu. 

Görüntülenme: 1018 Tarih: 28 Mayıs 2021 17:49
BM İNSAN HAKLARI KONSEYİNİN KARARI SİYONİST YETKİLİLERİ ÖFKELENDİRDİ

El-alem'in bildirdiğine göre ırkçı rejimin Birleşmiş Milletler temsilcisi ve Washington büyükelçisi Gilad Ardan insan hakları konseyinin kararına karşı muhalefetini açıklayarak, bunun "Yahudi karşıtı" bir karar olduğunu söyledi.
Ardan, "tek yanlı ve anti-yahud" bildirinin önceden belirlenen ve Hamas hareketine meşruiyet kazandıran bildiri olduğunu ifade etti.
Siyonist yetkili sözlerinin devamında Birleşmiş Milletler insan hakları konseyinin kurulmasından itibaren bir nevi ahlaki yolsuzluk yaşadığını gösterdiğini ifade ederek şöyle dedi:
"Bu kurum 9'u İsrail üzerinde odaklanmış 30 oturum düzenledi ve Suriye ve İran'da insan haklarını ihlal edenlere karşı bildiri yayınlamadı. Tek yahud hükümetinin hedef alınması, bu kurumun politik davrandığını ve Yahudi karşıtlığını gündemine aldığını gösterdi."
Siyonist rejim dışişleri bakanlığı da ayrı bir bildiride, insan hakları konseyinin "İsrail karşıtı çoğunluğa" sahip olduğuna işaretle, kurumun araştırmalarıyla işbirliği yapmayacağını duyurdu.
Korsan rejim başbakanı Benyamin  Netanyahu da kararın "utanç verici" ve "İsrail'e karşı açık takıntı" olarak yorumladı.

Parstoday

Yorumlar