SAADET PARTİSİ MALATYA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MEHMET SOFUOĞLU: KÜRECİK VE İNCİRLİK BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM NATO ÜSLERİ KAPATILMALIDIR

Siyonist işgal rejiminin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırı ve akabinde başta Gazze olmak üzere diğer şehirlerde uçaklarla yaptığı katliam ve yıkımlara tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Görüntülenme: 1986 Tarih: 28 Mayıs 2021 14:37
SAADET PARTİSİ MALATYA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI MEHMET SOFUOĞLU: KÜRECİK VE İNCİRLİK BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM NATO ÜSLERİ KAPATILMALIDIR

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, işgalci rejimine gözcülük yaptığı gerekçesiyle Malatya’da bulunan Kürecik NATO Radar Üssü’nün kapatılması için “Küreciği kapat israili kör et!” sloganıyla Türkiye geneli bir kampanya başlatmıştı.

Başlattıkları kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Saadet Partisi Malatya Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Sofuoğlu, İLKHA muhabirine konuştu.

Sofuoğlu, Kürecik NATO Radar Üssü’nün işgalci rejiminin güvenliğini sağlayan Demir Kubbe’nin önemli ayağı olduğunu, işgalci rejiminin bundan cesaret alarak Filistin’e saldırdığını söyledi.

İşgal rejiminin güvenliğinin kendi topraklarından sağlanmasının kendilerini çok rahatsız ettiğini vurgulayan Sofuoğlu, bir an önce Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere Türkiye’de bulunan tüm üslerin kapatılması gerektiğini kaydetti.

“Kürecik NATO Radar Üssü direk israile gözcülük yapıyor”

Sofuoğlu, “Radar Üssü’nün dış güçlere çalıştığını biliyoruz. Geçenlerde Filistinli bir yetkili yaptığı açıklamada, buranın işgalci terör rejimini koruyan demir Kubbe’nin en büyük ayaklarından biri olduğunu söyledi. Bizler ister Kürecik olsun ister İncirlik olsun. Bu tür üsleri burada istemediğimiz için Partimizin gençlik Kolları Başkanlığı Türkiye geneli ‘Küreciği kapat israil’i kör et’ diye bir kampanya başlattı ve kampanya epey ilgi gördü. Çünkü Kürecik NATO Radar Üssü direk israile gözcülük yapıyor. Malatya’daki STK’lar Üssü’nün kapatılması için basın açıklaması yaptılar ve ardından Kürecik’e doğru bir araç konvoyu düzenlediler bizlerde kendilerine destek verdik. Hem yerel hem ulusal basın epey yer verdi.” dedi.

“Kürecik NATO Radar Üssü kapatılsın”

Kürecik NATO Radar Üssü’nün burada bulunmasının siyonistlerin korunması anlamına geldiğine dikkat çeken Sofuoğlu, şöyle devam etti:

“Bu Radar üssü, israilin güvenliği için önemli bir yere sahip. Biz israili işgalci olarak görüyoruz ve israilin güvenliğinin topraklarımızın üzerinden sağlanmasını doğru bulmuyoruz ve bundan dolayı Kürecik NATO Radar Üssü’nün kapatılması istiyoruz. İşgalci israil Filistin’i uçaklarla bombalıyor, HAMAS ile diğer Mücahit gruplar kendi imkanlarıyla yaptıkları füzelerle direnmeye çalışıyorlar. Mücahitlerin attıkları füzeler, Kürecik NATO Radar üssünün de önemli bir ayağı olduğu Demir Kubbe tarafından engelleniyor. Filistinli kardeşlerimiz kendi imkanları ölçüsünde mücadele ediyorlar ama orada (işgalci terör rejimi tarafından) zulüm ve soykırım var.”

Hükümet yetkilileri başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, tüm STK’lar, kurum ve kuruluşların Kürecik NATO Radar Üssü ve Türkiye’de bulunan diğer tüm üslerin kapatılması için destek vermelerini beklediklerini kaydeden Sofuoğlu, üslerin kapatılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

“NATO’ya karşı bir İslam ordusu oluşturulması lazım”

Konuşmasının devamında Sofuoğlu, “İnşallah temennimiz bu ve bunun gibi üslerin bir an önce kapatılıp, ülkemizin ve İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içerisinde olurlar. Nasıl ki dış güçlerin NATO ve Birleşmiş Milletler gibi oluşumları varsa, bizimde rahmetli Necmeddin Erbakan hocamızın başlatmış olduğu D-8 İslam Birliğimiz var. Bunu devam ettirebilmeyi ve NATO’ya karşı bir İslam ordusu ile durabilmeyi Allah (Celle Celaluhu) bizlere nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

“Üsler olmasa Demir Kubbe bu kadar etkili olamaz”

İşgalcilerin üslerinin kapatılması çağrısında bulunan Sofuoğlu, “Filistin’de şehit olan kardeşlerimizin mesuliyetinde bizlerinde payı var. Çünkü orada işgalci rejim genç, yaşlı, erkek kadın çocuk demeden şehit ediyor. Onlar için katlettikleri Müslüman olması yeterlidir. Burada bulunan Kürecik NATO Radar Üssü’nün de onlara hizmet ettiği için bizlerce vebal altındayız. Eminim bu üsler olmasa Demir Kubbe bu kadar etkili olamaz, işgalci terör örgütü Filistinli kardeşlerimize saldırmaya cesaret edemez. Bizden de bunun hesabı sorulur, bundan dolayı daha fazla bu vebale girmemek adına bir an önce kapatılması gerektiği çağrısını yeniliyoruz.” dedi.(İLKHA)
https://ilkha.com/roportaj/isgalcilerin-guvenligini-saglayan-kurecik-nato-radar-ussu-nun-kapatilmasi-isteniyor-162371

Yorumlar