SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında 120 Yahudi yerleşimci, bu sabah mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1421 Tarih: 27 Mayıs 2021 11:22
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, yaptığı açıklamada, onlarca terörist yerleşimcinin sabahın erken saatlerinde el-Meğaribe kapısından Aksa’nın avlusuna zorla girdiğini ve kışkırtıcı ayinler gerçekleştirdiğini belirtti.

Geçtiğimiz pazar günü İsrail polisi, Filistinliler ile siyonistler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle üç haftalık bir yasağın ardından tekrar yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya saldırmasına izin verdi.

İsrail yönetiminin, 13 Nisan’da İsrail polisinin Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bazı Filistinli aileleri zorla evlerinden çıkarma planı ve Ramazan ayında Mescidi Aksa'da cemaate saldırması bölgede yaşanan gerilimin fitilini ateşlemişti.

Gazze’den İsrail’e yönelen tehdidi kesin olarak bertaraf edeceklerini öteden beri söyleyip duran İsrailli yöneticiler, 11 günün ardından büyük bir mağlubiyetle geri adım attı.

Filistin’e düzenlenen acımasız saldırılarda 69'u çocuk, 40'ı kadın olmak üzere 255 kişi yaşamını yitirdi, 1900’den fazla kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar