BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN VE TUTUKLAMALAR

Siyonist İsrail güçleri, dün geceden bu yana işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde geniş çaplı baskın ve tutuklama operasyonları başlattı. 

Görüntülenme: 1180 Tarih: 27 Mayıs 2021 00:25
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN VE TUTUKLAMALAR

Kudüs’ün farklı bölgelerine baskın operasyonları düzenleyen işgal kuvvetleri, 5 Filistinliyi tutuklarken bazılarını da ifade vermek üzere soruşturma merkezlerine çağırdı.

Bu sabah erken saatlerde Ramallah’ın bazı bölgelerine baskınlar düzenleyen işgal güçleri, aralarında Hamas liderlerinden Şeyh Cemal et-Tavil’in oğlu Yahya et-Tavil’in de bulunduğu 4 Filistinliyi tutukladı.

Büyük bir askeri güçle el-Halil’in farklı bölgelerine baskınlar düzenleyip vatandaşların evlerinde aramalar yapan işgal güçleri, 7 kişiyi tutuklayıp 3 kişiyi de ifade vermeye çağırdı. Ayrıca Filistinlilerin evlerine ses ve gaz bombası atarak Filistinlilere ait özel alanların yanmasına neden oldu.

Beytülahim'in kuzeyinde yer alan Cennet Oteli yakınlarında işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı. İşgal güçlerinin çatışmada zehirli gaz ve ses bombası atması sonucu yangın çıkarken çok sayıda sivil ise boğulma tehlikesi geçirdi.

Ayrıca Nablus ve Cenin şehirlerine de baskınlar düzenleyen işgal güçleri, birçok evde arama yapıp bir Filistinliyi tutukladı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri, ülkede terör estirip çeşitli bahanelerle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar