Kassam Kudüs'ün Kılıcı Savaşında Gücünün Ne Kadarını Kullandı?

Hamas Gazze Şura Konseyi Başkanı Usame el-Mezini, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın, şu ana kadar gücünün çok ufak bir kısmını kullandığını ve asıl kuvvetinin işgalcilerin sandığından çok daha büyük olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1251 Tarih: 25 Mayıs 2021 11:10
Kassam Kudüs'ün Kılıcı Savaşında Gücünün Ne Kadarını Kullandı?

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) önde gelen isimlerinden el-Mezini, direniş hareketinin askeri gücünün İsrail saldırılarında oldukça küçük zararlar gördüğünü belirtirken, Kassam Tugayları’nın, söz konusu zararları siyonist İsrail’in tahmin ettiğinden çok daha hızlı telafi edeceğine dikkat çekti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik son saldırılarında, direniş güçlerinin ortaya koyduğu zaferin, Filistin topraklarını özgürleştiren büyük zaferin ilk adımı olduğuna işaret eden Hamaslı isim, “Halkımız ile kahraman Kassam Tugayları’mızın Kudüs Kılıcı Operasyonu’ndaki galibiyeti, destansı direnişimizin tarihinde kilometre taşlarını oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün, kırmızı çizgi olduğu ve mukaddes toprakları korumak için her türlü bedeli gözlerini kırpmadan ödemeye hazır olduklarını aktaran el-Mezini, Kudüs Kılıcı Operasyonu’nu, Kudüs, Mescidi Aksa, Şeyh Cerrah Mahallesi ve Bab El-Amud’u (Şam Kapısı) müdafaa etmek için gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamasında el-Mezini, çocuk ve kadınları katletmenin yanında sivil yerleşim yerlerini bombalamak dışında hiçbir şey yapamayan işgal rejiminin, başarısızlığını ve işlediği suçları örtbas etmek için yalan uydurma ve gerçekleri çarpıtma siyasetlerine sığındığını söyledi.

İşgal güçlerinin, hiçbir tehdit oluşturmayan savunmasız Filistinlilere karşı ölümcül güç kullandığını belirten Hamaslı yönetici, İsrail yönetiminin, Gazze Şeridi’ne yönelik vahşi saldırılarında Birleşmiş Milletler'in Kudüs'e yönelik aldığı kararları, Cenevre Sözleşmeleri'ni ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ni ihlal ederek hem insanlık hem de savaş suçları işlediğinin altını çizdi.

Eli kanlı terörist İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti. 

Filistin makamlarının yayınladığı resmi verilere göre, işgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 253 Filistinli hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi evinden olmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar