'FİLİSTİN SAVAŞININ ZAFERİ SÜLEYMANİ MEKTEBİ'NİN MEYVESİDİR'

 

Görüntülenme: 1200 Tarih: 25 Mayıs 2021 08:32
'FİLİSTİN SAVAŞININ ZAFERİ SÜLEYMANİ MEKTEBİ'NİN MEYVESİDİR'

İran Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Yüksek Danışmanı ve Yardımcısı Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi, "Filistin'i işgal eden Siyonist rejime karşı 12 günlük Filistin savaşının zaferi, direniş mektebinin veya Şehit Kasım Süleymani mektebinin bir meyvesidir. Direniş mektebi ise kutsal savunma mektebinin ürünüdür ve bu mektep Filistin'e gidip Hamas'ı vücuda getirdi, diğer yandan Lübnan'a giderek Hizbullah'ı kurdu." açıklamasında bulundu.

 

İran İslam İnkılabı Rehberi Yüksek Danışmanı da olan General Safevi, İran'ın Hürremşehr şehrinin Saddam işgalinden kurtuluşuna da değinerek, "Hürremşehr kurtuluşunda, İran'ın ulusal gücünün tüm faktörleri etkili oldu. Ülkenin en üst seviyesinde ulusal uyum ve birlik gibi faktörler, yani İmam Humeyni'nin önderliğinde üç siyasi gücün uyumu ve koordinesi ile ordu, Devrim Muhafızları, Besic'in (Gönüllü Kuvvetler) koordinasyonu ve yapıcı cihadın birliği ile kültürel, manevi, ekonomik ve siyasi faktörler, halkın Besic'e 70.000 kişilik katılımı ve düşmanın şaşkınlığı içinde Devrim Muhafızları ve ordunun ortak komuta gücü bu büyük zaferi oluşturdu." dedi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin son 40 yıldaki eğilimlerine, olaylarına ve stratejilerine ve İran'ın ulusal gücünün artan hareketine değinen General Safevi, şöyle dedi: "İran'ın son 40 yıldaki eğilimleri, olayları ve stratejileri ulusal gücü artırmak oldu. 39 yıl sonra stratejik düzeyde, gücümüz arttı ve İran bölgesel bir güç haline geldi ve Amerikalılar, Siyonistler ve Saddam destekçileri büyük yenilgiler aldı ve güçleri azaldı."

Tümgeneral Seyyid Yahya Safevi, “Allah'ın izniyle, ulusal düzeyde milli birliğin ve ulusal bütünlüğün koşullarını ve insanların ekonomik durumdan memnuniyetini sağlayabilirsek, daha uygun koşullara ulaşacağız ve siyasi güç ve istikrar açısından Batı Asya bölgesindeki ilk güç olacağız ve düşmanların İran'ın şartlarını kabul etmesi gerekecek." dedi.

rasthaber

Yorumlar