MUSA EBU MERZUK'TAN BURAK MEYDANI ÇAĞRISI

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İslam aleminin göz bebeği ve atan kalbi Mescidi Aksa'ya bağlı Burak Meydanı'nda namaz kılma çağrısında bulunarak, “Bu, faşist Yahudi yerleşimcilere verilecek en iyi cevaptır.” ifadelerini kullandı. 

Görüntülenme: 1232 Tarih: 25 Mayıs 2021 01:32
MUSA EBU MERZUK'TAN BURAK MEYDANI ÇAĞRISI

Hamas hareketinin önde gelen liderlerinden Ebu Merzuk, işgal güçlerinin eşlik ettiği onlarca Yahudi yerleşimcinin, Filistinlilerin direniş göstermesi sebebiyle 3 haftadır İslami mekanlara saygısızlık yapamadığını ve ancak ateşkesle yatışan ortamı fırsata çevirerek Doğu Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa'ya yeniden baskın yaptığına dikkat çekti.

İşgal altındaki Kudüs ve 48 Toprakları’nda yaşayan Filistinlilerin, Mescidi Aksa direnişini takdir eden Ebu Merzuk, Burak Meydanı'nın Mescidi Aksa'nın en önemli parçalarından biri olduğunu vurguladı.

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Şeyh İkrime Sabri, geçtiğimiz yıllarda verdiği fetvada, “Mescidi Aksâ'nın batı tarafında bulunan Burak Duvarı, İslami bir vakıftır.” ifadelerini kullandı.

Filistinli uzmanlar, İsrailli yetkililerin ve terörist Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarının devam etmesinin, bölgede yeni kaosların yaşanmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, işgal güçlerinin koruması altındaki çok sayıda Yahudi yerleşimcinin, bugün (24 Mayıs Pazartesi) işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescidi Aksa'nın güneybatısındaki el-Meğaribe Kapısı'ndan girerek Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı eylemlerde bulunduğu belirtildi.

İsrail, 1967'den bu yana yahudilerin Ağlama Duvarı adını verdiği Burak Duvarı'nda kontrolü elinde bulunduruyor. Yahudiler, duvarın, Hazreti Süleyman'ın Kudüs’te yaptırdığı mabetten kaldığına inanıyor. Ürdün Vakıflar Bakanlığı'na bağlı İslami Vakıflar İdaresi ise Batı Duvarı olarak da adlandırılan ve Burak Meydanı'nı da içine alan mekânı İslami vakıf alanı olarak kabul ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar