ESAD: FİLİSTİN SURİYE'NİN ANA DAVASIDIR

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad dün, Filistin güçlerinin ve partilerinin bir dizi liderini ve temsilcisini içeren bir heyeti kabul etti. 

Görüntülenme: 1130 Tarih: 21 Mayıs 2021 05:48
ESAD: FİLİSTİN SURİYE'NİN ANA DAVASIDIR

Görüşmede, Filistin topraklarındaki son gelişmelere, ırkçı İsrail’in Filistin halkına yönelik devam eden saldırılarına ve şehrin karakterini ve statüsünü değiştirmek amacıyla Filistinlileri Kudüs’teki topraklarından çıkarmaya yönelik işgal uygulamalarına odaklandı.

Esad, görüşmede ırkçı İsrail varlığının barış veya diyalog dilini anlamadığını, çünkü bu bölgedeki halklarını terörize etmeye ve haklarını ihlal etmeye dayandığını vurguladı. Esad, bir kez daha, Suriye’nin Filistin sorunundaki sağlam tutumu ve ana davasını olduğunu yeniledi.

Heyet üyeleri ise, Suriye’nin bazı Batılı ülkeler ve İsrail işgal varlığı tarafından desteklenen terör örgütlerine karşı savaşındaki kararlılığının Filistin halkının kararlılığının güçlenmesine katkı sağladığını vurguladılar. Üyeler, Suriye’nin Filistin halkının direnişine ve birliğine sürekli desteğini övdüler.

Heyet üyeleri, Filistin’de yaşanan son olayların ve işgalin Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliam ve yıkımların, hakların ve gasp edilen toprakların iadesi için direniş seçeneğinin temeli olduğunu teyit ettiğini belirttiler.

Parstoday

Yorumlar