MALATYA'DA TÜM SİYASİ PARTİLERİN İL BAŞKANLARI HÜKÜMETE KÜRECİK NATO RADARINI KAPATIN ÇAĞRISI YAPTI

Malatya'da bugün cuma namazının ardından düzenlenen basın açıklamasında tüm siyasi partilerin il başkanları Kürecik NATO Radar Üssü'nün hemen kapatılması için hükümete çağrıda bulundu. 

Görüntülenme: 1679 Tarih: 21 Mayıs 2021 03:28
MALATYA'DA TÜM SİYASİ PARTİLERİN İL BAŞKANLARI HÜKÜMETE KÜRECİK NATO RADARINI KAPATIN ÇAĞRISI YAPTI

İşgalci Siyonist İsrail rejiminin Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Müslümanları evlerinde atma girişimi ve Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara saldırısı sonrası başlayan olaylar devamında işgal rejiminin Gazze’ye düzenlediği saldırılar tüm dünyada ve İslam aleminde tepkiyle karşılanmış, işgal rejiminin Filistinlilere düzenlediği saldırılar kınanmıştır.

 

Türkiye’de de İşgalci Siyonist İsrail rejiminin Filistin’e düzenlediği saldırılar kınanmış ve halk Siyonist Rejimi koruyan Kürecik Radar Üssü’nün kapatılmasını istemiştir. Türkiye halkı Filistin halkının yanında olmak ve Siyonist rejime verilecek en iyi karşılığın NATO’nun Siyonist rejimi korumak amacıyla yaptığı Kürecik Üssü’nün kapatılması gerektiğini düzenlediği protesto eylemleri ve sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımla dile getirmiştir.  

Bu doğrultuda bu gün Malatya’da Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması için siyasi parti yöneticilerinin katılımı ile bir protesto mitingi düzenlenmiş ve basın bildirisi yayınlanmıştır.

Basın bildirisinin tam metni:

- MALATYA FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİNİN YANINDA –

Kıymetli hemşerilerimiz, Değerli basın mensupları; Malatya’mızda faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri olarak sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyoruz.

Bugün, ilimizde bulunan Kürecik Radar İstasyonu’nun kapatılması hususunda oluşan fikir birliğine desteklerimizi açıklamak ve memleketimizin bağrına hançer gibi saplanan Kürecik Üssü’nün derhal kapatılması hususundaki taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyoruz.

Bildiğiniz üzere Terörist İsrail’in mübarek Ramazan ayında başlattığı ve Ramazan Bayramı’nda da devam ettirdiği saldırılarda; 65’i çocuk olmak üzere 270’ten fazla Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Binlerce Filistinli kardeşimiz yaralandı. Kundaktaki bebeklerden, sokakta oynama çağına gelmiş çocuklara, delikanlı genç kardeşlerimizden, hamile annelere, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimiz katil Siyonistler tarafından şehit edilmiştir. Siyonist işgalcilerin yaptıkları, eşi benzeri görülmemiş bir insanlık suçudur. Bu vahşete dur demek, bütün dünyanın insanlık borcudur.

Terörist İsrail; cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan; hastanelere çıkan yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombalamaktadır. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenlemektedir. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermemektedir.

Sistemli bir şekilde kan dökmeye devam eden Siyonist İsrail; ilk kıblegahımız olan Mescid-i Aksa'yı yakıp yıkmaktan geri durmamakta, ibadetlerini yerine getiren Filistinli kardeşlerimize haince saldırmaktadır.

Ortadoğu coğrafyasının kalbine bir hançer gibi saplanmış olan Siyonist İsrail; topraklarını gasp ettiği Filistin halkına karşı zulüm ve vahşetine maalesef Dünya kamuoyunun gözü önünde devam etmektedir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği; Terörist İsrail’in bu saldırılarına göz yummakta ve İsrail’in meşru savunma hakkını kullandığını ileri sürerek onları alenen desteklemektedir. ABD’nin ve saydığımız kuruluşların desteğini de arkasına alan İşgalci Siyonistler katliamlarını pervasızca sürdürmektedir.

Terör devleti İsrail’in bu hayâsızca saldırılarına karşı durmak; inancımızın, insanlığımızın, egemenliğimizin ve de kendi güvenliğimizin bir gereğidir. Tüm insanlığın gözleri önünde İsrail’in, Filistin halkının mülkiyet hakkını ihlal ederek işgalini yaygınlaştırmasına, insan hakları ve inanç hürriyeti ihlallerine, sivillere yönelik uygulanan şiddete ve tüm bu azgınlıklarına karşı artık fiilen harekete geçilmesi kaçınılmazdır.

Bu nedenle Malatya’mızda bulunan Kürecik Radar İstasyonu’nun kapatılması hususunda oluşan fikir birliğine desteklerimizi açıklamak ve memleketimizin bağrına hançer gibi saplanan Kürecik Üssü’nün derhal kapatılması hususundaki taleplerimizi yetkililere arz etmek üzere burada toplandık.

Eğer; Kürecik Radar İstasyonu, iddia edildiği gibi İsrail’e gözcülük yapmakta ve olası saldırılara karşı İsrail’in güvenliğini sağlamakta ise derhal kapatılmalıdır. Zira kadın, çocuk genç, yaşlı demeden vahşice katliam yapan İsrail’in güvenliği bu aziz topraklardan sağlanamaz. 

Şayet; Kürecik Radar İstasyonu, kamuoyuna açıklandığı gibi sadece NATO ülkelerinin güvenliği için faaliyet göstermekte ise yine kapatılmalıdır. Çünkü NATO üyesi ülkeler; İsrail tarafından gerçekleştirilen vahşete, çocuk katliamlarına, siyonist işgale hiçbir tepki vermemiş ve Terörist İsrail’in meşru savunma hakkını kullandığını ileri sürmüşlerdir. Bu durum açıkça göstermektedir ki Filistin’de katledilen kadın ve çocukların NATO ülkeleri nezdinde zerre kadar değeri yoktur. Bundan dolayı Kürecik Radar İstasyonu derhal kapatılmalı ve NATO üyesi ülkelerin güvenliğinin de bu aziz millet nezdinde bir değerinin olmadığı açık bir şekilde gösterilmelidir.

Bizler siyasi partilerimizin Malatya temsilcileri olarak Terörist İsrail’in ilk kıblemize saldırıları ve Filistinli kardeşlerimize yönelik katliamlarına karşılık olarak memleketimizin bağrına saplanan Kürecik Radar Üssü’nün derhal kapatılması çağrısında bulunuyor, bu konuda oluşan siyasi konsensüsü destekliyoruz.

Terör örgütü İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu haince saldırıları elimizle durduracağımız güne kadar kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tuttuğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.

Cenab-ı Allah, Filistinli kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Özgür Mescid-i Aksa ve Filistin için direniş gösteren kardeşlerimize güç ve kuvvet versin. Allah burada toplanan kardeşlerimize, Özgür Filistin’i ziyaret etmeyi nasip etsin. Yaptığımız dualar tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olsun.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

21/05/2021

 

AK Parti İl Başkanı - İhsan KOCA

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı - Enver Kiraz

Deva Partisi İl Başkanı - Onur GÜNEŞ

Gelecek Partisi İl Başkanı - Raşit ALACA

Hür Dava Partisi İl Başkanı - Mehmet İlker DÖNMEZER

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı - Mesut SAMANLI

Saadet Partisi İl Başkanı - Osman MARASALI

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı  - Arif DOĞAN

Yeniden Refah Partisi İl Başkan Yardımcısı – Ömer ÇAKMAK

rasthaber

Yorumlar