'BU SAVAŞ SİYONİST İSRAİL'İN PLANLARINI BOZDU'

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu, Filistin halkının, işgal politikalarına karşı tek yürek olduğunu, temel hak ve ulusal sabitelerine bağlılığını bir kez daha ispat ettiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1190 Tarih: 20 Mayıs 2021 04:14
'BU SAVAŞ SİYONİST İSRAİL'İN PLANLARINI BOZDU'

Katıldığı bir televizyon programında önemli değerlendirmelerde bulunan en-Nunu, “Şu an devam eden savaş, siyonist İsrail’in stratejisinin başarısızlığını kanıtladı. Kuruluşundan bu yana kurguladığı bütün planlar bu savaşta çöktü.” ifadelerini kullandı.

Taraflar arasında şu ana kadar herhangi bir uzlaşının ve ateşkesin sağlanmadığını aktaran Hamaslı yetkili, diyalog görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında en-Nunu, mevcut savaşın, Filistin'deki bütün coğrafi ve siyasi sınırları ortadan kaldırdığını belirterek, “Bu seferki direnişimizde hepimiz bir araya geldik; hedefler, yöntemler ve saha adımları konusunda hemfikiriz.” sözleriyle Filistinli grupların koordineli bir şekilde hareket ettiğine dikkat çekti.

En-Nunu, Kudüs, 48 Toprakları ve Gazze Şeridi’nde yaşanan çatışma ve direniş eylemlerinin, Filistin halkının siyasi mesajını, Kudüs konusundaki birliklerini ve silahlı direniş seçeneğini doğruladığının altını çizdi.

Terörist İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığını arka arkaya onuncu günde de sürdürürken, Filistinli direniş grupları, halkı her yönden korumaya çalışıyor.

Gazze Şeridi’nde sivillerin yoğun olarak yaşadığı meskûn mahallere saldırı düzenleyen işgal ordusu, tarım arazilerini, resmi binaları ve direnişe ait alanları da hedef alıyor.

Diğer taraftan İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda ise 63'ü çocuk, 37'si kadın olmak üzere toplam 227 kişi şehit oldu, 1500 kişi yaralandı.

Siyonist İsrail’in, ambargo altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları sürerken, dünyanın dört bir tarafından işgalci İsrail saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar