TÜM DÜNYADA FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ DEVAM EDİYOR

Dünya genelinde Siyonist rejim İsrail rejiminin mazlum Filistin milletine karşı barbarca saldırı ve cinayetleri protesto edilmeye devam ediyor. 

Görüntülenme: 1569 Tarih: 17 Mayıs 2021 18:45
TÜM DÜNYADA FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ DEVAM EDİYOR

Bu bağlamda Suriye'nin başkenti Şam'da BM Merkezi önünde toplanan Filistinli gruplar, Filistin milleti ile dayanışma içinde olduklarını deklare ederek, işgal rejimi yöneticilerinin Gazze'de savaş suçu işlediğinden cezalandırılmasını istediler.

Yemen'in kuzeyindeki Sana'da da binlerce kişinin katılımıyla Filistin halkına destek yürüyüşü düzenlendi. Yemenliler, işgal rejiminin cinayetlerini kınadılar.

Irak ve Lübnan'da mazlum Filistin milletine destek ve Siyonist rejimin cinayetlerini kınamak için gösteri düzenlendi.

Ürdün, Fas ve Tunus gibi Arap ülkelerinde de işgal rejimi protesto edildi.

Pakistan'ın Keraçi kentinde düzenlenen protesto eyleminde ise işgal rejimi İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi.

Bu arada Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Gazze'de muhabirler ve gazetecilerin bulunduğu merkezin işgal rejimi tarafından bombalandığı için uluslararası ceza mahkemesi nezdinde dava açtı.

Afganistan Temsilciler Meclisi Başkanı Mir Rahman Rahmani de yaptığı açılamada, BM Güvenlik Konseyi ve İslam ülkelerinden Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarının durdurulması için çabada bulunmalarını istedi.

Afganistan alimleri de ortak bir açıklama yaparak, işgal rejiminin cinayetlerini şiddetle kınadılar.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es Safadi, İsrail rejiminin işgalinin son bulması gerektiğini ve Filistin'in tüm toprakları üzerinde egemenliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

parstoday

Yorumlar