IRAK FETİH KOALİSYONU BAŞKANI EL AMİRİ FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNİN LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Irak Fetih Koalisyonu Başkanı, Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi liderleriyle yaptığı telefon görüşmesinde, Siyonist rejimin yenilmezlik efsanesinin sona ermesine atıfta bulunarak şöyle dedi: "Direniş füzeleri İslam Ümmeti için yeni bir tarihe işaret ediyor." 

Görüntülenme: 1102 Tarih: 15 Mayıs 2021 10:14
IRAK FETİH KOALİSYONU BAŞKANI EL AMİRİ FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNİN LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Irak medyasının bildirdiğine göre, Fetih koalisyonu başkanı Hadi el-Amiri'nin ofisi bugün yaptığı açıklamada, el-Amiri'nin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad el-Nehale ile iki ayrı telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

El-Amiri bu telefon görüşmesinde Filistin halkını, Kudüs'ü, Gazze'yi ve direnişi desteklediklerini belirtti.

Hadi el-Amiri, "Bugün, düne benzemiyor. Bugün Allah'ın zafer vaadine daha yakınız. Filistin halkının kanı, istikrarı ve cesaretiyle uzlaşma oyunu bitti." açıklamasında bulundu.

El-Amiri, Siyonist rejimin yenilmezliği mitinin bittiğini belirterek, "Bugün İsrail ordusunun yenilmezliğinin de bir yalan olduğu kanıtlandı ve İsrail ordusunun yenilmezliği hakkındaki konuşmanın yalandan başka bir şey olmadığı sonsuza dek kanıtlandı." dedi.

El-Amiri, "Bugün yeni bir denklem oluşturuldu ve bu ise füzeye karşılık füzedir ve elhamdülillah, direniş füzeleri işgal altındaki tüm Filistin topraklarına ulaştı." diye belirtti.

Irak Fetih Koalisyonu Başkanı, Irak direnişinin selamlarının ve dualarının olduğunu ifade ederek, "İnşallah bu kutsal savaşta sizinle birlikteyiz ve bu, İslam Ümmetinin savaşıdır." dedi.

Mukteda Sadr: Allah, Gazze'yi Düşman Ateşinden Korusun

Irak'taki Sadr grubunun lideri Mukteda Sadr, Cuma günü bir tweet atarak işgal altındaki Filistin'deki mevcut duruma tepki gösterdi.

Mukteda Sadr, twitterda şöyle yazdı: "Ey Allah'ım, düşmanların ateşi altında olan Gazze'yi koru, bu savaş ateşini onlar için 'zafer ve selamet" karar kıl. Düşmanların şerrini kendilerine çevir."

rasthaber

Yorumlar