BDS HAREKETİNDEN SİYONİST İSRAİL'E KARŞI 5 STRATEJİ

BDS Hareketi, (Boykot Et! Yatırımları Çek! Yaptırım Uygula!) Siyonist rejimin Filistin halkına karşı işlediği suç ve cinayetlerle eş zamanlı olarak, Siyonist rejime karşı ekonomik baskıların arttırılması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1150 Tarih: 15 Mayıs 2021 05:18
BDS HAREKETİNDEN SİYONİST İSRAİL'E KARŞI 5 STRATEJİ

Siyonist rejim Filistin halkına yönelik şiddetini yoğunlaştırırken, BDS Hareketi, (Boykot Et! Yatırımları Çek! Yaptırım Uygula!)  bu rejim üzerinde ekonomik baskının artması çağrısında bulundu ve işgali sona erdirmenin beş yolunu vurguladı.

İsrail’in Gazze'deki bombardımanları Çarşamba gününden bu yana savaş uçaklarının direniş gruplarına, polis binalarına ve bazı yerleşim alanlarına ait mevzileri bombalamasıyla yoğunlaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü operasyonun başlamasından bu yana 31'i çocuk en az 122 Filistinlinin öldürüldüğünü ve yaklaşık 900 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

İsrail ordusu ayrıca, pazartesi gününden bu yana Gazze'den çeşitli mevzilere yüzlerce roketin atıldığını ve en az yedi Siyonist’in öldürüldüğünü açıkladı.

BDS Hareketi, İsrail’in suçlarının ortağı olan İsrailli şirketlere ait malları satın almaktan kaçınmak suretiyle dünyanın dört bir yanındaki insanları İsrail şirketleri üzerindeki ekonomik baskıyı artırmaya çağırdı.

Bu hareketin bildirisinde şu ifadeler yer aldı: ‘Geçmişte Güney Afrika gibi İsrail'in de bir apartheid rejimi olduğu ve yaptırım, boykot ve yatırım tehdidiyle karşı karşıya kalması gerektiği konusunda artık artan bir fikir birliği var.’

BDS Hareketi, (Boykot Et! Yatırımları Çek! Yaptırım Uygula!) 2005 yılında bir grup Filistinli tarafından Filistin halkını desteklemek ve Siyonist rejime baskı yapmak için oluşturuldu.

Bu hareket, Siyonist rejimin işgalini sona erdirmek için dünya insanlarına beş çözüm önerdi.

Bu hareket tarafından önerilen eylemlerden bazıları şunlardır:

‘İsrail’e askeri yaptırım uygulama çağrısı ve yerel örgütleri, İsrail ile bağlarını koparmaya davet ve Filistin'i işgal etmeye yardımcı olan şirketlerin ürünlerine yaptırım uygulamaya davet, uluslararası yatırımcıları bu şirketlere yatırım yapmaktan kaçınmaya ikna etmek ve Siyonist rejimle tüm eğitim, kültür ve spor bağlarını koparma çağrısıdır.’

Elbit Systems, Puma, Caterpillar, Hyundai Heavy Industries, Volvo, Barclays Bank ve Motorola, bu hareketin ürünlerinin yasaklaması için çağrıda bulunduğu şirketlerden bazılarıdır.

rasthaber

Yorumlar