SİYONİST ORDU 160 UÇAKLA GAZZE'YE VAHŞİCE SALDIRDI

Gazze Şeridi ve özellikle de kuzey kesimi dün gece işgal ordusunun daha önce benzeri görülmemiş şiddette saldırılarına maruz kaldı. 

Görüntülenme: 1356 Tarih: 14 Mayıs 2021 05:14
SİYONİST ORDU 160 UÇAKLA GAZZE'YE VAHŞİCE SALDIRDI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun kuzey kesimi başta olmak üzere Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine onlarca hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıların büyük yıkıma yol açtığını söyledi.
İşgal ordusu, 160 savaş uçağının Gazze Şeridi’ni aynı anda bombaladığını açıklarken, muhabirimiz insanların yoğun olarak yaşadığı sivil yerleşim alanlarına 500’den fazla bombanın düştüğünü bildirdi.

Görgü tanıkları, kısa süre içinde ve yoğun bir şekilde gerçekleşen saldırıların çok büyük hasara yol açtığını, evlerin içindeki masum insanların üzerine yıkıldığını ifade etti.
Gazze Şeridi sınırında konuşlu işgal ordusu topçusunun da hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak sınıra yakın yerleşim alanlarını vurduğu kaydedildi.

Bu arada, işgal ordusunun yoğun saldırılarına rağmen Filistin direnişi işgalcilere ait hedeflere, kentlere ve Yahudi yerleşkelerine füze saldırılarını sürdürdü.
Filistin Sağlık Bakanlığı, dün akşam yaptığı açıklamada, işgal ordusunun 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği saldırılarda şehit sayısının 119’a yükseldiğini bildirdi.
Bakanlık, şehitlerden 28’inin çocuk ve 15’inin kadın olduğunu, yaralı sayısının ise 621’i aştığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar