DR. LÜTFİ ÖZŞAHİN HÜKÜMETİN SİYONİST İSRAİL'İ SADECE KINAMAKLA YETİNMESİNİ ELEŞTİRDİ

“Biz sadece kınıyoruz, İslam ülkeleri sadece kınıyor, tıpkı batılı ülkelerin kınadığı gibi. Ama bu çare değil, çünkü İsrail’in umurunda değil ve Filistin halkını katletmeye devam ediyor. Ama İran böyle yapmıyor, nutuk atmaktan ziyade silah veriyor, füze veriyor… Sonuç ortada; İsrail çaresiz…” 

Görüntülenme: 1683 Tarih: 14 Mayıs 2021 14:08
DR. LÜTFİ ÖZŞAHİN HÜKÜMETİN SİYONİST İSRAİL'İ SADECE KINAMAKLA YETİNMESİNİ ELEŞTİRDİ

Siyonist İsrail’in Filistin halkına yönelik terör saldırıları katliama dönüşürken, Müslüman ülkeler sadece kınamakla yetiniyor. Tıpkı batılı ülkelerin kınadığı gibi. Bir de diğer Müslüman ülkeleri harekete geçmeye davet ediyor. Kimse önden buyurmuyor, kimse İsrail’e karşı fiili bir girişimde bulunmuyor. Sadece kınamakla, kendi halkının tepkisini dindirmek için İsrail’i terör ilan ediyor, halka şikayet ediyor. Sonra her şey zaten normale dönüşüyor…

Bir de mezhepçilik hastalığı yok mu, işte hastalık hakikatleri örtmeye yetiyor. Türkiye’de yaşanan da budur. Birileri fena halde rahatsız olmuş, niye mi? Hamas yetkilileri ard arda, “İran’ın bize verdiği füzelerle, roketlerle İsrail’i vuruyoruz, İran dışında hiçbir ülke silah yardımı yapmıyor” açıklamalarından olsa gerek.

Önceki gün bu konu Haber Türk ekranlarında da tartışıldı.

Mehmet Akif Ersoy sunduğu, “ Nedir Ne Değildir” programına katılan Siyaset Felsefecisi ve Dinler Tarihi Uzmanı Dr. Lütfi Özşahin açtı ağzını, yumdu gözünü… Mezhep körlüğüne ve medyanın bilinçli çarpıtma politikalarını ters köşe yapan Özşahin konuyla ilgili şunları söyledi:

Hamas'a, Filistin’e Silah veren tek devlet İran'dır.  Biz Türkiye’de çok yürüyüşler protestolar yapıyoruz. Tamam Türkiye Filistin’e sahip çıkıyoruz ama Hamas'a, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bir tek silah verdiğini duydunuz mu? İçinde bulunduğu sıkıntılara rağmen İran Hamas'a Hizbullah'a silah vermeyi göze alabilen bir ülkedir. Filistin konusunda İslam ülkelerindeki halklar bilinçleniyor, ama önemli olan yöneticilerin iktidarların şuurlanıp İsrail’e tavır koyması.  Sürekli Kınıyorlar, sadece Kınamak demek, “ al İsrail’e bir yerine kına yak” der gibi. Kınıyorlar! İsrail’in de çok umurunda kınanmak. Türkiye sözlü kınamayla İsrail’e en büyük desteği veriyor.

Yapılacak şey hem askeri hem ekonomik açıdan sahaya inmek gerek, ama biz İran’ı eleştiriyoruz. Dünyada bu işi durdura bilecek 3 ülke var. Biri Türkiye, peki yapabilir mi? Şu an ki hükümetle hayır. Mısır yapabilir mi? Yok yapamaz! İran yapabilir mi? Evet! İran Suriye ve Lübnan üzerinden Hizbullah'ın eli ile bu füzeleri Filistin'e götürüyor.  İran'ın İsrail politikası bellidir şaşmaz. Yemen'de, İran savaşıyor, Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de İsrail'e karşı İran savaşıyor, İran olmazsa ne Hizbullah ne de Ensarullah, ne de Filistin hiçbir şey yapamaz ve bunlar demek İran demektir. Şu an ve sürekli Filistin'den İran'a teşekkür açıklamaları yapılıyor. Onlar bize füze veriyor… İran'ın bu konudaki politikası gizli değil açıktır. Hizbullah şu an hiç olmadığı kadar güçlü ve İsrail onunla baş edemez, şu an bile Filistin'de Hizbullah devrim muhafızları var, yani İran bu konuda çok nettir. Bazı ülkelerin bu bilgilerin basına yansımasını istemez.  Çünkü Halk uyanır ve o korkakları sandığa gömer diye.  Kim Aksa'ya ihanet ederse Allah da o insanlarda yüz çevirir. Halk olmadan hükümet olunur mu? Hiç gördünüz mü bizim hükümetimiz yâda medyamız bu füzeleri Filistin'e İran veriyor, İran Amerika İsrail'e karşı savaşıyor dediğini duydunuz mu? Yok!  Çünkü karizmaları çizilir. Adamların haklarını teslim edelim, onlar cesaret edip vuruyorsa,  sende onların hakkını teslim edeceksin arkadaş. Bunlar (israil) dünyayı dize getirdi. Ama Hizbullah'a tosladılar, Hizbullah onları şu an yenebilecek güçte. Bütün ülkeler Filistin Mescidi Aksa konusunda ihanet içindedir, İran hariç, Hizbullah hariç.”

Program konuğu olan başka bir konuşmacının,  “Ama Türkiye de kınadı, sözlü kınama yaptı, BM ye götürecek" şeklinde açıklamasına yanıt veren Özşahin,  "Allah aşkına bana sözlü kınama deme, sözlü kınama demek İsrail'e en büyük destek demektir.  Ayıptır, ne demek sözlü kınama? Deli oluyorum bu söze. Bunu söylemek, İsrail'e “Filistinlileri öldürdün, al kına, yak” demektir.

Türkiye BM’ye götürdü diyelim, ne olacak? Kaç kere denemiş bunu?  Fayda vermeyen denemeler, daha önce denenmiş şeyler aynı tas aynı hamam.

Böyle olmaz, yapamıyorsa sınırları açsın biz gidelim. Milyonlar Gazze'ye gider. Söz bitmiştir, sözün bittiği yerdeyiz, bundan böyle harekete geçeceksin, yoksa söz söyleme hakkı Yok. İnsanlar ölüyor, hangi vicdan buna dayanır? Konuşun ama Türkiye'de kınadı demeyin Deli oluyorum...”

Siyaset Felsefecisi ve Dinler Tarihi Uzmanı Dr. Lütfi Özşahin’in gündemi sarsan bu çıkışı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

7sabah.com.tr

Yorumlar