KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI EBU İMAD ŞEHİT OLDU

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, komutanlarından “Ebu Imad” Basim İsa’nın ve bir grup mücahidin işgal güçlerinin düzenlediği hava saldırısında şehit olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 2327 Tarih: 13 Mayıs 2021 06:35
KASSAM TUGAYLARI KOMUTANI EBU İMAD ŞEHİT OLDU

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Ebu Imad ve kahraman arkadaşlarının Hz. Peygamber’in miraca çıktığı gece götürüldüğü Mescid-i Aksa’yı savunmak için başlatılan Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda şehit olduklarını söyledi.
Komutan Ebu Imad’ın ve mücahitlerin savaşların en temizinde şehadet şerefine ulaştıklarını belirten İzzeddin el-Kassam Tugayları, geride kalan komutanların ve mücahitlerin direniş yolunda yürümeye ve bayrağı taşımaya devam edeceklerini, düşmana acılar tattıracaklarını ifade etti.
İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal güçlerinin saldırısında şehit olan mücahitlerin isimleri konusunda ise bilgi vermekten kaçındı.
Ebu Imad Basim İsa’nın şehit olması üzerine açıklama yapan İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan üst düzey bir komutan, “Netanyahu’ya ve yenik ordusuna diyoruz ki, direniş güçleri planlarını böyle savaşları aylarca sürdürmek üzere yaptı ve kendilerini ona göre hazırladı” dedi.
İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı, direnişin bir komutanının şehit olmasının savaşı durdurmayacağını, bilakis daha da şiddetlendireceğini söyledi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 14’ü çocuk, 3’ü kadın 53 kişinin şehit olduğunu ve 320’den fazla kişinin de şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar