YEMEN'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI: ABD VE SİYONİSTLERLE YAPILAN TÜM ANLAŞMALARI İPTAL EDİN

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, Filistin'deki kanlı çatışmaya tepki olarak, Arap ve İslam ümmetinin Filistin'e tam destek olması, Amerikan ve Siyonist mallarının boykot edilmesi ve ilişkilerin normalleşmesi de dahil Tel Aviv ile yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1677 Tarih: 11 Mayıs 2021 11:06
YEMEN'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI: ABD VE SİYONİSTLERLE YAPILAN TÜM ANLAŞMALARI İPTAL EDİN

Mehdi el-Meşat, Yemen resmi haber ajansı Saba'ya verdiği demeçte şöyle dedi: "Bizim için acı ve rahatsız edici olan şey, Siyonistlerin Kudüs'teki kardeşlerimize, annelerimize saldırması ve Şeyh Cerrah mahallesinin ana sakinlerini zorla yeniden etme çabalarını görmektir."

Mehdi el-Meşat, "Yemen'de, özgür kişilerin Kudüs'te İsrail düşmanına karşı cevap olarak yaptıklarını gururla izliyoruz. Filistin halkının duruşu ile Filistin direniş hareketlerinin birliğini ve Siyonist düşmana füze fırlatma eylemlerini Kudüs'ün ve tüm Filistin'in zaferine yönelik önemli bir adım olarak görüyoruz. Filistin Yönetimi'nden bu önemli tarihsel kavşakta İsrail düşmanıyla olan tüm anlaşmaları feshetmeye çağırıyoruz." diye belirtti.

Yemenli yetkili, Filistin halkına yardım etmenin ve dünyanın tüm özgür insanlarının yanında olmanın Yemen’in değişmez ilkelerinden biri olduğunu vurgulayarak devam etti: "Bu pozisyon Yemen’e yönelik saldırganlığın nedenlerinden biridir. Yemen'de, Yemen devrim lideri Abdulmelik Bedreddin el-Husi'nin vurguladığı gibi, mevcut koşullar altında Filistin'in kurtuluşunda aktif ve pratik bir rol oynamaya hazırız. Bu, milyonlarca gayretli Yemenlinin Dünya Kudüs Günü'nde Yemen'de elliden fazla meydanda vurguladığı şeydir."

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Filistin'e ihanet eden ve Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirecek ülkeleri de bu konuyu yeniden ele almaya ve Siyonist düşmanla tüm diplomatik, ekonomik, ticari ve güvenlik ilişkilerini koparmaya çağırdı.

Ramazan ayının 28. gününe denk gelen dün sabahtan (10 Mayıs) bu yana Siyonist ordu, Mescid-i Aksa'nın çeşitli avlularında ses bombaları, göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerle Filistinlilere saldırarak burayı savaş alanına çevirdi. Siyonistlerin bu saldırılarına karşı başta Kudüs halkı olmak üzere, birçok direniş grubu da füzelerle karşılık veriyor.

rasthaber

Yorumlar