FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin direnişinin önde gelen gruplarından İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hıdır Adnan, Siyonist İsrail’in, Mescidi Aksa’da Filistinli vatandaşlara yönelik bir katliam gerçekleştirdiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 2021 Tarih: 10 Mayıs 2021 12:48
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mescidi Aksa’ya baskın yapılması ve burada nöbet tutan yüzlerce Filistinli murabıtın yaralanmasının, bedeli ağır ödenecek bir suç olduğunu aktaran Adnan, “Halkımızın direnişine güvenimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.

İslami Cihad’ın önemli isimlerinden olan Adnan, “Mescidi Aksa’daki haykırışlar, yürekleri yakıp kayaları çatlatırken, herkesi daha fazla sorumluluk alma zorunda bırakıyor.” sözleriyle tüm İslam alemini, işgal güçlerinin insanlık dışı uygulamaları karşısında harekete geçmeye davet etti.

Açıklamasında Adnan, Yahudi yerleşimcilerin yasa dışı baskınlarının önünü açmak pahasına Mescidi Aksa’daki oruçlu ve ibadet eden Filistinlilerin kanlarını akıtmaktan çekinmediğini belirtti.

Diğer taraftan dünyanın her yerinden, İsrail güçlerinin, Mescidi Aksa'da Filistin halkına sert müdahalesine tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

Mescidi Aksa’da Neler Oluyor?

Aşırılık yanlısı terörist Yahudi örgütleri liderlerinin, Kudüslü direnişçilerle karşı karşıya gelmekten çok korktuğunu söyleyen Adnan, Yahudi yerleşimcilerin, Mescidi Aksa’ya baskın yapmak için İsrail ordusunun arkasına saklandığını belirterek, Kudüslü direnişçilerin, işgal altındaki Filistin toprakları üzerinden yapılan tüm Siyonist planları suya düşüreceğinin altını çizdi.

Bulundukları her yerde fitne ve bozgunculuk çıkaran faşist Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'ya baskın yapmasını önlemek için nöbet tutan Filistinli murabıtlar yine hedef alındı.

Bugün (10 Mayıs Pazartesi) sabah erken saatlerde Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyen işgal güçleri, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Duruma tepki gösteren Filistinli murabıtlar ile eli kanlı terörist İsrail askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

Ayrıca Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgal güçlerinin, Mescidi Aksa’da nöbet tutan murabıtlara yönelik baskın ve saldırılarında yüzlerce Filistinli yaralandı. Açıklamada, Kızılay ekiplerinin, 175’ten fazla yaralıyı bölgedeki hastanelere naklettiği ifade edildi

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar