HAMAS SİYONİST GÜÇLERİN ŞEYH CERRAH MAHALLESİNE YAPTIĞI SALDIRILARA TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Filistinlilere yönelik yürüttüğü baskın ve saldırı sonrası meydana gelen görüntülerin, işgal yönetiminin barbar zihniyetinin tezahürü olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1785 Tarih: 05 Mayıs 2021 23:03
HAMAS SİYONİST GÜÇLERİN ŞEYH CERRAH MAHALLESİNE YAPTIĞI SALDIRILARA TEPKİ GÖSTERDİ

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, son günlerde söz konusu mahallede yaşanan gelişmelere dair yaptığı basın açıklamasında, “Şeyh Cerrah'daki halkımıza yönelik saldırı ve yıldırma sahneleri, işgal rejiminin barbarlığını ve devam eden saldırgan uygulamalarını gözler önüne sermekle kalmıyor oradaki Kudüslülerin çektiği acı ve zulmün boyutunu da yansıtıyor.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Cerrah'da var olma mücadelesi veren Kudüslülerin, tehcir politikası ve evlerinden edilme tehlikeleriyle karşı karşıya olduğunu aktaran el-Kanu, işgal makamlarının planlarını akamete uğratmak için direniş eylemlerinin artırılması gerektiğini ve Kudüs halkıyla dayanışmanın şart olduğunu söyledi.

Öte taraftan işgal güçleri, dün akşam işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne düzenlediği baskında 3 Filistinliyi tutuklarken, Kudüslülere ait evlerin tahliye kararını protesto eden direnişçilere müdahale ettiği sırada çok sayıda vatandaş yaralandı. Ayrıca atılan gaz ve göz yaşartıcı bombalar sonucu da bazı Filistinliler boğulma tehlikesi geçirdi.

Ayrıca Filistin Kızılay Cemiyeti'nin yayınladığı verilere göre, işgal güçleriyle çıkan çatışmalarda 10 Filistinli vatandaş yaralandı, bunlardan üçü tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Bu arada İsrail mahkemesi, dün (3 Mayıs Pazartesi) akşam işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evlerin tahliye kararını, önümüzdeki ayın üçüne veya yeni bir karar verilene kadar askıya alma kararı verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar