SAMİ EBU ZUHRİ: TÜM MÜSLÜMANLAR KUDÜS İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

 

Görüntülenme: 1329 Tarih: 05 Mayıs 2021 21:17
SAMİ EBU ZUHRİ: TÜM MÜSLÜMANLAR KUDÜS İÇİN HAREKETE GEÇMELİ

Bilindiği gibi Ramazan ayının başından bu yana Siyonist İsrail önce Şam Kapısı’nda barikatlar kurarak Filistinlilere yönelik baskı ve şiddet uygulamış daha sonra halkın direnişi ve direniş gruplarının çabaları sayesinde geri adım atmıştı. Filistin seçimlerinin yapılmasını engellemek için yoğun çaba sarf eden Siyonist İsrail işgal edilmiş Kudüs’te seçimlere izin vermemesi üzerine Filistin Devlet Başkanı, Siyonist rejimin Kudüs’te seçimlere izin vermediğini gerekçe göstererek Filistin seçimlerini ertelemişti. Son günlerde ise işgalci siyonist İsrail Kudüs’te Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlileri evlerinde çıkarmak için baskınlar düzenleyip tutuklamalar yapıyor.

Yaşananlara ilişkin olarak HAMAS Sözcüsü Sami Zuhri Milli Gazete’ye Konuştu. Gazetenin haberi şöyle:

Filistin direnişinin önde gelen hareketlerinden olan HAMAS’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, tüm Müslümanlara çağrı yaptı. Kudüs’ün sadece Filistinlilerin davası olmadığını ve tüm Müslümanların harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Ebu Zuhri, “Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir ve Mescid-i Aksa için ortaya konulan mücadele bir toprak kavgası değildir. İslam ümmetine şu çağrıda bulunmak istiyorum; Kudüs’e sahip çıkılmalı. Kudüs için direnişi desteklemek için çok sayıda şey yapabilirsiniz. Meydanlara inip gösterilerde bulunabilirsiniz, yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz, işgale karşı öfkenizi gösterebilirsiniz. Sosyal medya aracılığıyla da Filistin’e desteğinizi ortaya koyabilirsiniz” dedi.

Ramazan ayının başından bu yana Kudüs’teki zulümlerini artıran Siyonistler, Ramazan ayının 28’inci gününde Mescid-i Aksa’ya geniş çaplı bir baskın düzenleme hazırlığı yapıyor. Edinilen bilgilere göre konuya ilişkin olarak Yahudilere çağrıda bulunan Siyonistler, Mescid-i Aksa’nın avlusunda İsrail rejiminin ulusal marşı Hatikva’yı söylemeyi planlıyor. Mübarek Ramazan ayının 28. gününe denk gelen 10 Mayıs tarihi, Kudüs’ün İsrail rejimi tarafından işgal edildiği tarih olarak biliniyor. 6 Gün Savaşları sonrasında Kudüs’ün işgal edilmesinin yıldönümü olan söz konusu tarih, işgalciler tarafından milli bayram olarak görülüyor.

Siyonistlerin Kudüs’teki işgal faaliyetlerine karşı İslam coğrafyasını harekete geçmeye çağıran Sami Ebu Zuhri, Kudüs için yapamayacakları hiçbir şey olmadığını kaydetti. “Kudüs için her şeyi yapacaklarını söyleyen HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “Kudüs Müslümanlarındır. Kudüs’ü kaybedersek ruhumuzu ve onurumuzu kaybetmiş oluruz. Kudüs için her şeyi yapacağız. Kudüs için yapamayacağımız bir şey yoktur. Bütün Filistinliler ortak fikirde; işgalcilere karşı duracak ve Kudüs’ü savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

rasthaber

Yorumlar