GASIP İSRAİL'İN KUDÜS'TE EL İSEVİYYE MAHALLESİNE YÖNELİK ZULMÜ DEVAM EDİYOR

İsrail işgal belediyesi ekipleri, Kudüs’ün el-İseviyye beldesindeki bazı konutların yıkımı ile ilgili alınan kararları açıkladı. 

Görüntülenme: 1620 Tarih: 28 Nisan 2021 20:52
GASIP İSRAİL'İN KUDÜS'TE EL İSEVİYYE MAHALLESİNE YÖNELİK ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Filistin’deki yerel kaynaklar, İsrail’e bağlı belediye ekiplerinin, işgal güçlerinin koruması eşliğinde el-İseviyye beldesine baskın düzenlediğini ve yıkım kararı içeren tebligatları ilgili evlere dağıtıp binaların ve yolların görüntüsünü aldığını belirtti. 

Siyonist işgal güçleri, Kudüs'ün el-İseviyye beldesine hemen hemen her gün baskın düzenliyor, hukuksuz olmasına rağmen evlerde arama çalışmaları yürütüyor. Aramalar esnasında Filistinlilerin özel eşyalarına da ciddi şekilde zarar veriyor. Bu yüzden el-İseviyye beldesi sürekli olarak işgalcilerle Filistinli gençler arasında çatışmalara, gerilimlere ve tutuklamalara sahne oluyor.

Mescidi Aksa'nın kuzeydoğu tarafında yer alan el-İseviyye beldesi, 1967’den önce 12 bin 500 dönümlük alana sahipken şu anda sadece 2 bin 400 dönüme sahip ve sakinleri halen bedel ödemektedir.

İşgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar