ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN KUDÜSLÜ GENÇLERE ÖVGÜ

Şeyh İkrime Sabri, Kudüs gençlerinin cesaret ve yiğitlik gösterdiğini, İsrail’e bu şehrin aşılmaz ve planlandığı gibi Yahudileştirilemeyeceği dersi verdiğini söyledi 

Görüntülenme: 1549 Tarih: 25 Nisan 2021 12:43
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN KUDÜSLÜ GENÇLERE ÖVGÜ

Dün gece işgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilere karşı direniş gösteren imanlı Kudüs gençlerini selamlayan Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Aksa’ya gönül verenlerin, İsrail’in tüm baskılarına rağmen kutsallarını korumaktan geri durmayacağını vurguladı. 

Şeyh Sabri, siyonist İsrail’in ihlallerine ve mübarek Kudüs’te devam eden Yahudileştirme operasyonlarına karşı Kudüslülerin kararlılığını artırmak için Kudüs’te faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Şeyh Sabri, Kudüs halkına yönelik eğitim, sağlık ve yardım çalışmaları yapan kurumların, Kudüslü vatandaşlara sunduğu hizmetlerin halkın sabrını ve kararlılığını güçlendirdiğine işaret etti.

Arap ve Filistinli yetkililere seslenen Şeyh Sabri, Kudüs’teki evleri korumak ve kurumlarını ayakta tutabilmek için özel bir bütçe tahsis etme çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail’in tehdit içerikli açıklamalarını önemsemediğini belirten Şeyh İkrime Sabri, İsrail’in Kudüs'ü hedef alan uygulamalarını ve Yahudileştirme planlarını bertaraf etmek için sağlam bir duruş ve İslam dünyasının desteğinin gerektiğine dikkat çekti.

Dün geceden bu yana Kudüs’ün çeşitli bölgelerine saldırılar düzenleyen işgal kuvvetleri ve siyonist yerleşimci avaneleri ile Filistinli direnişçiler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Birçok Kudüslü tutuklanırken en az altı kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar