HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN: 'TÜM MÜSLÜMANLAR FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKMALI'

Filistin intifadası konferansı Genel Sekreteri Hüseyin Emir Abdullahiyan Filistin’de yaşanan olaylar sebebiyle bir açıklama yaptı. Mescid-i Aksa’yı tüm Müslümanların savunması gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1340 Tarih: 25 Nisan 2021 05:22
HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN: 'TÜM MÜSLÜMANLAR FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKMALI'

Emir Abdullahiyan’ın açıklaması şöyle:

Son günlerde uluslararası camia Kudüs halkı ve gençlerinin siyonistlerin cinayetlerine karşı koymak ve dini mukaddesatı ve insani değerleri savunmak üzere yeni bir intifada başlattığına şahit oluyor. Direniş’in siyonistlerin küstahlığına ve cinayetlerine yeniden füzelerle karşılık vermesi, Direniş’in gücünün ve dengelerin Filistin milletinin lehine değiştiğinin işaretidir.

Kuşkusuz Ramazan intifadasının Filistinli topraklarda genişleyerek devam etmesi, inkar edilemez bir gerçektir. İran İslam Cumhuriyeti Filistin’in direnen halkı ile dayanışmaya ve bu millete desteğine vurgu yaparak siyonist askerlerin ve yerleşkecilerin mazlum Filistin milletine yönelik şiddet uygulamalarını en sert biçimde kınamaktadır.

Kudüs’te son günlerde yaşanan hamaset, Filistin milleti ve Direniş’in işgalci siyonistlere karşı kıyamı, Mescid-i Aksa ve tüm Filistin’in kurtuluşunun habercisidir.

rasthaber

Yorumlar