SAİD HATİPZADE: ULUSLARARASI TOPLUM SİYONİSTLERİN VAHŞİ EYLEMLERİNİ DURDURMAK İÇİN HAREKETE GEÇMELİDİR

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Siyonist rejim ve işgalci yerleşke sakinlerinin kutsal mekanlara ve Kudüs sakinlerine yönelik eylemlerini ve saldırılarını kınayarak, Siyonistlerin bu vahşice eylemlerinin derhal durdurulması gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1200 Tarih: 25 Nisan 2021 20:12
SAİD HATİPZADE: ULUSLARARASI TOPLUM SİYONİSTLERİN VAHŞİ EYLEMLERİNİ DURDURMAK İÇİN HAREKETE GEÇMELİDİR

Hatipzade, özellikle Kudüs sakinleri ve gençleri olmak üzere Filistin halkının katil Siyonistlere karşı direnişini takdir ederek, uluslararası toplumun savunmasız Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerini ve Kudüs’ün işgalini durdurması gerektiğini vurguladı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonistlerin Filistin halkına yönelik devam eden işgaline ve suçlarına değinerek, Filistin kurtarılana kadar direnişin desteklenmesi gerektiğini vurguladı ve şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin toprakları Filistin halkına aittir ve Siyonist rejim işgalci bir rejimdir ve Filistin krizinin tek çözümü Filistin topraklarının ana sakinleri arasında referandum yapmaktır.’

İsrail rejimi güçleri cuma günü işgal altındaki Kudüs'te Filistinli namaz kılanlara saldırdı ve çok sayıda kişiyi tutukladı. Edinilen bilgilere göre, İsrail güvenlik güçleri namaz kılanların üzerine göz yaşartıcı gaz attı ve bu olayın ardından bazı Filistinlilerin nefes almakta zorlandığı bildiriliyor. Öte yandan işgalci rejimin güvenlik güçleri, işgal altındaki Kudüs'ün Babul Amud bölgesinde çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Yemen Ensarullah hareketinin siyasi bürosu da işgal altındaki Kudüs'te Siyonistler tarafından namaz kılanlara karşı yapılan bu saldırıyı kınadı.

rasthaber

Yorumlar