OFER CEZAEVİNDE HAMASLI ESİRLERİN KALDIĞI BÖLÜME BASKIN DÜZENLENDİ

İşgalci Siyonist İsrail Ofer Hapishanesi’nin Hamas bölümlerine baskın düzenledi ve içeride provokatif tatbikatlar yaptı. 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 21 Nisan 2021 23:08
OFER CEZAEVİNDE HAMASLI ESİRLERİN KALDIĞI BÖLÜME BASKIN DÜZENLENDİ

Ofer Hapishanesi’nde yüksek bir gerginlik durumunun hakim olduğu ve baskıcı birimlere tepki olarak olayların tırmanabileceği belirtildi.

Esirler Enformasyon Dairesi'ne göre, esir hareketi "Ofer" hapishanesinde yaşananların kutsal Ramazan ayının kutsallığının açık bir ihlali ve mahkumlara yönelik açık bir saldırı olduğunu doğruladı.

Ofer Hapishanesi’ndeki mahkumlar devam eden ve sürekli baskılara maruz kalıyor. Mahkumlar daha önce baskı ve istismar politikasını durdurmayı reddeden hapishane yönetimiyle başarısız bir diyalogdan sonra kademeli açlık grevine başlamaya karar verdi.

Siyonist hapishane yönetimi mahkumları artan baskı ve onlara karşı aramalarla tehdit etmeye devam ediyor ve son haftalarda tekrarlanan diyalog oturumlarına rağmen itiraz eden ve diyaloğa geçmek isteyenleri transfer etmek ve bastırmakla tehdit etti.

Geçmiş dönemde İdare ile çeşitli toplantılar yapıldığını, ancak işgal makamlarının mahkumların taleplerine özellikle de sistematik baskı denetimlerinin son bulması çağrısına, onlara yönelik baskılara devam edilerek cevap verildiği kaydedildi.

Ofer'de 900'den fazla mahkum tutuluyor. Mahkumlar zorlu yaşam koşullarında yaşıyorlar. Hapishane bölümlerinde bariz bir şekilde aşırı kalabalıklaşma var. Haklarının gözetilmemesi  ve el konulması, aramaların ve baskıların yoğunlaşması, temel ihtiyaçların karşılanmasının reddedilmesi, mahkumların acılarını artırıyor.

Zorlu koşullar, mahkumları bu yılın başından bu yana açlık grevi de dahil olmak üzere çok sayıda protesto adımı atmaya itti.

Ofer Hapishanesi’nin siyonist yönetimi, baskı ve istismarı meşrulaştırmak, bölümlere girip onları dövmek, gaz püskürtmek ve bir kısmını hücre hapsine geçirmek için mahkumları kasıtlı olarak kışkırtıyor.

rasthaber

Yorumlar