SİYONİST REJİM ORDUSU GAZZE SINIRINDA TATBİKATA BAŞLADI

Gazze sınırında tatbikata başlayan Siyonist rejim ordusu, bölgede Filistinli sivillere ateş etti. 

Görüntülenme: 1344 Tarih: 19 Nisan 2021 18:51
SİYONİST REJİM ORDUSU GAZZE SINIRINDA TATBİKATA BAŞLADI

Siyonist rejim ordusu bugün Gazze sınırında askeri tatbikata başladı. Tatbikat yarın da devam edecek.

Bu arada Siyonist rejim askerleri, Gazze sınırına yakın bölgelerde Filistinli çiftçiler ve çobanlara ateş etti. Saldırılarda kimse yaralanmadı.

İşgal rejimi ordu sözcüsü daha önce yaptığı açıklamada, tatbikatta askeri araçlar ve hava kuvvetlerinin kullanılacağını duyurmuştu.

Bu arada, yaklaşan Filistin seçimlerinden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta açığa vuran işgal rejimi, Filistinli siyasilere özellikle de Hamas mensubu yöneticilere yönelik baskı, gözaltı ve tutuklama politikalarını aralıksız sürdürüyor.

Filistinli kaynaklar, İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria`nın kuzeyindeki Tulkerim kentinde bulunan evine düzenlediği baskın sonrasında Hamas liderlerinden Adnan el-Husari’yi gözaltına aldığını bildirdi.

Konuya ilişkin detayları aktaran el-Husari ailesi, İsrail işgal askerlerinin, evi hoyratça bastığını, içindeki eşyaları tahrip ettiğini ve aile üyelerinin iletişim araçlarına el koyduğunu açıkladı.

Defalarca işgal güçleri tarafından tutuklanan Hamaslı yönetici el-Husari’nin, en son geçtiğimiz kasım ayında evine baskın yapıldığı ve saatlerce alıkonulduğu belirtildi.

parstoday

Yorumlar