GASIP İSRAİL MESCİDİ AKSA MÜDÜRÜNÜ İFADEYE ÇAĞIRDI

Kudüs’teki işgal rejimi istihbaratı, Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani’yi ifade vermeye çağırırken, bu sabah onlarca Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1444 Tarih: 19 Nisan 2021 02:13
GASIP İSRAİL MESCİDİ AKSA MÜDÜRÜNÜ İFADEYE ÇAĞIRDI

İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin Şeyh Ömer el-Kisvani’den ifade vermek için derhal Kudüs’teki istihbarat birimine gelmesini istediğini açıkladı.
Kaynaklar, el-Kisvani’nin daha önce de işgal güçleri tarafından ifade vermeye çağrıldığını bildirdi.
Kudüs kentinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin Ramazan’ın başından bu yana Eski Belde semtinde toplanan gençlere müdahale ettiği kaydedildi.
Bu arada, işgal güçleri himayesinde bu sabah onlarca Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar, 56 Yahudi yerleşimcinin ve 52 Yahudi din okulu öğrencisinin el-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiğini bildirdi.
Yahudi yerleşimcilerin ve din okulu öğrencilerinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları ifade edildi.
Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar