HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ GRUPLARA SEÇİM ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Macid Hasan, seçimlerin ertelenmesinin gündeme gelmesinin seçim yarışına katılmak için liste oluşturan tüm gruplarda tehlike çanlarının çalmasına yol açması gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1018 Tarih: 18 Nisan 2021 11:13
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ GRUPLARA SEÇİM ÇAĞRISI

Son günlerde medyada seçimlerin ertelenmesinden çokça bahsedilir olduğuna dikkat çeken Hasan, bunun Kudüs bahanesiyle seçimleri erteleme niyeti olduğuna işaret ettiğini belirtti.
Hasan, Filistinli grupların ve aday listelerinin hangi gerekçeyle olursa olsun seçimlerin ertelenmesini reddeden güçlü ve net bir tavır ortaya koymaları gerektiğini ifade etti.
Tüm grupların katılımıyla Kahire’de yapılan toplantılarda harcanan çabaların ardından seçimlerin ertelenmesinin Filistin’de büyük bir krize yol açacağını kaydeden Hasan, ertelemenin Filistin halkının ve davasının yararına olmayacağını bildirdi.
Seçimlerin ertelenmesinin işgal rejimine ve işgalcilerin bölgeye yönelik projelerine hizmet edeceğine dikkat çeken Hasan, ertelemeye hep birlikte karşı çıkılması gerektiğini söyledi.
Hasan, seçimlerin ertelenmesi konusunda kişisel olarak değil tüm Filistinlilerin uzlaşıyla ortak bir tavır göstermesi gerektiğine işaret ederek, Filistin halkının siyasi başarısızlığı sabit bir grubun eline bırakılamayacağını dile getirdi.
Son günlerde Fetih üyesi esirler adına yayınlanan bir belgeden bahsedildiğine ve söz konusu belgede Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan seçimlerin ertelenmesinin talep edildiğine dikkat çeken Hasan, Feda Partisi Genel Başkanı Salih Rafet’in de Kudüs’te seçimlerin yapılamaması halinde seçimlerin ertelenmesinin gündeme gelmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar