BAHREYN HALKI ABD ÜSLERİNE KARŞI

Bahreynli alim Seyyid Mehdi el-Musevi, el-Nuceba televizyon kanalına verdiği röportajda, ABD'nin Bahreyn'deki varlığına dair açıklamalarda bulundu. 

Görüntülenme: 1082 Tarih: 18 Nisan 2021 18:13
BAHREYN HALKI ABD ÜSLERİNE KARŞI

Seyyid Mehdi el-Musevi, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bahreyn'deki ABD askeri üssünde 3.000 ABD askeri var, ki bu bariz bir işgaldir."

Bahreynli alim, yapılan halk gösterilerine de değinerek, "Bugünkü protestolarda mahkumların serbest bırakılması, Amerikalıların sınır dışı edilmesi ve Al-i Halife rejimine dış desteğin sona ermesi talepleri tekrar dile getirildi." dedi.

Seyyid Mehdi el-Musevi, "ABD askeri üssü var olduğu müddetçe, Bahreyn halkı asla bağımsızlık kazanamayacaktır." diye belirtti.

Seyyid el-Musevi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Al-i Halife rejimi, halkın baskısıyla tutukluların serbest bırakılmasını kabul etti. Bu çelişkili eylem, acıya deva olmuyor."

Son zamanlarda, Bahreyn'in çeşitli bölgeleri, Bahreyn rejiminin siyasi mahkumların sağlığını ihmal etmesi ve Corona virüsünün mahkumlar arasında şüpheli yayılması nedeniyle Al-i Halife rejiminin mahkumları derhal serbest bırakılması için geniş çaplı protestolara tanık oldu.

rasthaber

Yorumlar