İŞGALCİ İSRAİL KURULUŞUNUN 73. YILINDA BENZERSİZ KRİZLERLE KARŞI KARŞIYA

Korsan İsrail rejiminin kuruluşundan, yani Nekbe gününün üstünden 73 yıl geçmektedir. 14 Mayıs 1948 günü, Siyonist Rejim İsrail'in kuruluşu yıl dönümüdür. Siyonist Rejim İsrail'in İbrani takvimine göre kutlanan bugün, bu sene 15 Nisan'a denk geliyor. 

Görüntülenme: 1222 Tarih: 18 Nisan 2021 05:29
İŞGALCİ İSRAİL KURULUŞUNUN 73. YILINDA BENZERSİZ KRİZLERLE KARŞI KARŞIYA

Filistinliler ise  Siyonist Rejim İsrail'in kuruluşu yıldönümünü Nekbe günü olarak adlandırarak protestolar ile karşılıyorlar. İsrail rejiminin kuruluşunun 73'üncü yıldönümü, rejimin son 73 yılda benzeri görülmemiş iki iç krizle karşı karşıya olduğu bir dönemde yaşanmaktadır. İsrail rejimi özellikle son iki yılda yaşadığı siyasi krizler nedeni ile 23 Mart 2021'de 4. Kez parlamento seçimleri düzenledi. 
Rejimin siyasi akımları ve partileri, yapılan dört seçimin hiçbirinde parlamentodaki 120 sandalyenin 61'inin  yani mutlak çoğunluğunu kazanamadı. Bu durum, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında dört parlamentonun feshine ve İsrail rejimi yönetimindeki geçici başbakan Binyamin Netanyahu'nun kabineyi kurma sürecinin devam etmesine yol açtı. Ancak her defasında kabineyi kurmakta başarısız kaldı. 
23 Mart seçimlerinin ardından İsrail başkanı Reuven Rivlin, Netanyahu'yu kabineyi kurmak için  yeniden atadı, ancak 28 günlük fırsatın üstünden  10 günü aşkın süre geçmesine rağmen Netanyahu hala  kabineyi kuramamıştır. Çünkü rejimin meclisinde sadece 52 milletvekili Netanyahu'yu destekliyor. Böylece Netanyahu diğer temsilcilerin desteğine ihtiyacı var. En az 9 temsilcinin ona destek vermesi gerekiyor. Bu durum ise zor görünüyor. 
Bu durum, İsrail iktidarının yapısında iki noktaya işaret etmektedir. Birincisi, Netanyahu, mevcut siyasi çıkmazın siyasi partilerin kendisi ile muhalefetinden kaynaklandığını bilmesine rağmen, 12 yıllık başbakanlığın ardından görev süresinin sonunda yolsuzluk davalarından hapse atılabileceği için istifa etmeyi reddetmesidir. İkincisi, İsrail'deki iktidar yapısı ciddi sorunlarla karşı karşıyadır çünkü taraflar kabine kurma konusunda uzlaşmaya varmazlarsa işgal altındaki topraklardaki siyasi çıkmaz ve geçici kabinenin yönetimi devam edecek.
73'üncü nefret dolu  kuruluş yıldönümünde İsrail'in karşı karşıya olduğu ikinci kriz, işgal topraklardaki kötü ekonomik duruma karşı kitlesel protestolar ve Netanyahu'nun yolsuzluk davalarıdır. Protestolar, Mayıs 2020'den beri her hafta gerçekleşiyor. İşgal topraklarda yaşayanlar Binyamin Netanyahu'nun başbakan olarak görevden alınmasını istiyor.
İsrail'in talihsiz kuruluşunun 73'üncü yıldönümünde önemli olan nokta, bazı Arap ülkelerinin bu rejimin kuruluş yıldönümünü resmen kutlamış olmasıdır. BAE, Bahreyn, Fas ve Sudan olmak üzere dört gerici Arap ülkesi, geçen yıl Siyonist rejimle resmi ilişkiler kurdu. Bu bağlamda, BAE'nin Tel Aviv Büyükelçiliği, Siyonist rejimi 15 Nisan 2021'de  kuruluş yıldönümünde  ilk kez kutladı ve Netanyahu da tebrik mesajını memnuniyetle karşıladı.
Sahte İsrail rejiminin 73'üncü  kuruluş yıldönümünde, Amerika hala Siyonistleri destekleme kararlılığını sürdürüyor. İsrail rejimini, kuruluşunun yıldönümünde kutlayan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının sağlam ve geri döndürülemez olduğunu söyledi.
Bazı Arap ülkelerinin liderlerinin kutlama mesajları ve ABD'nin İsrail'e olan bağlılığına rağmen , işgalci Siyonist Rejim İsrail'in  Filistinlilere karşı işlediği suçların sayısı azalmadı, tam tersi  bu suçlar daha da arttı. 
Siyonist Rejim İsrail'in tüm cinayetleri ve utanç verici eylemlerine ve insanlığa karşı işlediği suçlarına rağmen uluslararası kurum ve kuruluşlar ise  bu suçlar karşısında maalesef pasif ve sessiz kalmaya devam ediyor.

parstoday

Yorumlar