FİLİSTİNLİ 10 MİLLETVEKİLİ SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

Uluslararası sözleşmeler ile evrensel insan haklarını çiğnemekten arlanmayan İsrail yönetimi, gözaltı, soruşturma, tehdit ve tutuklama gibi gayrimeşru uygulamalarıyla Filistinli milletvekilleri hedef almanın yanında evlerine yönelik baskınlar gerçekleştirmeye ve ailelerine psikolojik baskı yapmaya devam ediyor.  

Görüntülenme: 1784 Tarih: 17 Nisan 2021 01:28
FİLİSTİNLİ 10 MİLLETVEKİLİ SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

Filistin merkezli kaynaklarda yer alan bilgilere göre, geçtiğimiz zaman zarfında ekseriyeti Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) mensubu 70 milletvekili İsrail’in tutuklama zulmüne maruz kaldı. 

Kaynaklarda, halihazırda işgal zindanlarında 10 milletvekilinin bulunduğu ve bunların, Ahmed Atun, Hasan Yusuf, Ahmed Saadat, Nizar Ramazan, Halid Tafiş, Mervan el-Bergusi, Hatem Kafişe, Muhammed Mahir Bedr, Halide Cerrar ve Yasir Davud Mansur olduğu belirtildi. 

Filistinli Milletvekili Yasir Davud Mansur, İsrail güçleri tarafından geçtiğimiz günlerde Batı Şeria’nın Nablus kentine düzenlenen operasyonda tutuklanmıştı. 

Diğer taraftan Filistinli bir milletvekilinin tutuklanmasının en basit uluslararası norm ve sözleşmelerin açık bir ihlali olduğunu belirten Filistinli araştırmacılar, milletvekillerinin tutuklanmasının, herhangi bir yasal gerekçeye dayanmadığını, siyasi kararlar olduğunu ve bu nedenle işgal makamlarının genellikle bu çerçevede esir aldığı Filistinlilerin tutukluluk süreçlerini idari tutukluluğa dönüştürme yoluna başvurduğunu ifade etti. 

Filistinli araştırmacılar, insan hakları savunucusu kurumlara ve tüm dünya parlamentolarına, Filistinli milletvekillerinin serbest bırakılması için işgalci İsrail rejimine baskı yapma çağrısında bulundu. 

Ayrıca Filistin Yönetimi’nin, önümüzdeki aylarda seçimlerin gerçekleştirileceğini duyurması üzerine İsrail makamları, baskın, tutuklama ve tehditlerle bölgedeki gerginliği had safhaya çıkardı. Gün geçmiyor ki Hamas mensuplarına yönelik yeni tutuklamalar olmasın. 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güvenlik güçleri, söz konusu bölgelerde insanlık dışı zulümler işleyerek terör estirip çevreye zarar veriyor ve çeşitli bahanelerle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlileri gözaltına alıyor. 

Diğer taraftan İsrail, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar