MERVAN EL BERGUSİ 20 YILDIR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

Filistin direnişinin sembol isimlerinden ve Fetih Hareketi Merkez Komite Üyesi Mervan el-Bergusi, bugün itibariyle Siyonist İsrail zindanlarında 19 yılını tamamlayıp 20. yılına girdi. 

Görüntülenme: 1978 Tarih: 16 Nisan 2021 15:45
MERVAN EL BERGUSİ 20 YILDIR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Filistin Esirler Kulübü, İsrail güçlerinin, 2002 yılında böyle bir günde işgal altındaki Batı Şeria’ya giriş yaptığı sırada el-Bergusi’yi tutukladığını hatırlattı.

Açıklamada, 2000 yılındaki İkinci İntifada'da da önemli rol oynayan el-Bergusi’nin, soruşturma sürecinde aylarca işkenceye maruz kaldığına, bin günden daha fazla bir zaman zarfında tek kişilik hücrede tutulduğuna ve 2004 yılında 5 müebbet ile 40 yıl hapis cezasına çarptırıldığına yer verildi.

İşgal makamları, Fetih liderlerinden el-Bergusi’yi 2002 yılında gözaltına aldı ve İkinci Filistin İntifadası’nı yöneterek işgal hedeflerine yönelik silahlı eylemler düzenlemekle suçladı.

Öte yandan el-Bergusi’nin, Fetih Hareketinden ihraç edilen Nasır el-Kudva ile beraber yakın zamanda yapılacak milletvekili seçimlerine katılacağını duyurması Fetih’te iç tartışmalara neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Fetih’ten ihraç edilen el-Kudva ile 19 yıldır İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Mervan el-Bergusi, oluşturdukları "Özgürlük" adlı ortak aday listesiyle milletvekili seçimlerinde Fetih’in listesiyle yarışacak.

Bu arada dün akşam bir gelişme daha yaşandı. El-Kudve, el-Bergusi'nin 31 Temmuz'da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde "Özgürlük" listesinden aday olacağını açıkladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 15 yıl sonra ilk kez, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar