İİT'DEN GASIP İSRAİL'E KINAMA

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ırkçı Yahudi yerleşimcilerin, Mescidi Aksa’ya yönelik gerçekleştirdikleri baskınları, Aksa’nın avlusunda ibadetlerini eda eden Müslümanlara saldırmalarını, bazı kapılarına zarar vermelerini ve ezanların okunmasını engellemelerini şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1816 Tarih: 16 Nisan 2021 19:41
İİT'DEN GASIP İSRAİL'E KINAMA

İİT, konu hakkında yaptığı açıklamada, Mescidi Aksa’daki tehlikeli tırmanışı, ibadet özgürlüğüne ve İslami mekanların kutsiyetine saldırı olarak nitelendirirken, bu tür girişimlerin, insan hakları sözleşmeleri, Cenevre Sözleşmeleri ve Birleşmiş Milletler'in ilgili kararlarının ihlali olduğuna dikkat çekti.

İşgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin sürdürdüğü ihlallerin düşmanca ve provokatif olduğu belirtilen açıklamada, Mescidi Aksa’ya karşı meydana gelen her türlü olumsuz durumun tüm sorumluluğunun işgalci İsrail'e ait olduğu kaydedildi.

Uluslararası topluma seslenen İİT, işgalci İsrail'in şiddeti, gerilimi ve ırkçılığı körükleyen ihlallerine son vermesi için gerekli adımları atma çağrısında bulundu.

Mescidi Aksa’da Neler Oluyor?

İşgal güçlerinin koruması altındaki çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimci, Ramazan-ı Şerif ayının ilk günü, Mescidi Aksa'nın avlusuna girerek Müslümanların iftarını açmasını engellemişti.

Öte yandan Filistinlilere yönelik hadsiz ve hudutsuz suç işleyen işgal güçleri, bu sefer de Mescidi Aksa’nın kuzeybatısındaki El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nın yakınlarında oruçlu Kudüslüler için tahsis edilen iftar yemeklerine el koydu.

Kaynaklar, İsrail askerlerinin iftar için hazırlanan yemeklere el koymasına tepki gösteren Filistinlilere müdahale ettiğini ve birkaç kişiyi darp ettiğini aktardı.

Bununla da yetinmeyen İsrail polisi, Ramazan ayının ilk gününde ilk iftarın yaklaşmasıyla beraber Mescidi Aksa'daki hoparlörün kablosunu kesip akşam ezanının okunmasını engelledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar