KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Filistinli direnişçi gençler, işgal altındaki Kudüs kentinde çıkan çatışmalarda İsrail güçlerine ait bir askeri aracı imha etti. 

Görüntülenme: 2043 Tarih: 15 Nisan 2021 15:21
KUDÜS'TE ÇATIŞMA

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Babu'l-Amud (Şam Kapısı) yakınlarında Filistinliler ile işgal güçleri arasında yaşanan arbede sırasında direnişçi gençler, İsrail ordusuna ait bir aracı tahrip etti.

Kaynaklar, söz konusu çatışmaların, bölgeden uzaklaştırılmak istenilen Filistinlilerin duruma tepki göstermesi ve işgal güçlerinin dayatmalarına karşı çıkması üzerine yaşandığını bildirdi. İsrail güçleri, tekbir ve sloganlar atan savunmasız Filistinlilere ses bombasıyla ve atlı polislerle müdahalede bulundu.

Gerilimin tırmandığı bölgeye çok sayıda işgal güçlerinin intikal ettiğini aktaran kaynaklar, Kudüslü Muhenned Beşiti isimli bir gencin iftara dakikalar kala tutuklandığını belirtirken, Mahmud eş-Şaviş’in de iftardan hemen sonra tutuklandığını bildirdi.

Filistinli uzmanlar, İsrail makamlarının, Filistinlilerin Mescidi Aksa’ya girişini engelleyip burada bulunmalarına izin vermeyerek Kudüslüler ile Aksa arasındaki güçlü manevi bağları koparmayı hedeflediğini belirtiyor.

İşgal güçleri, Mescidi Aksa’yı Yahudileştirme planı doğrultusunda özellikle Ramazan aylarında Kudüslüler üzerindeki baskı ve tutuklama politikalarını artırıyor.

Öte yandan işgal güçlerinin eşlik ettiği onlarca fanatik Yahudi yerleşimci, Ramazan-ı Şerif ayının ilk günü, Mescidi Aksa'nın avlusuna girerek Müslümanların iftarını açmasını engellemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar