SAİD HATİPZADE: 'İRAN NATANZ SALDIRISININ İNTİKAMINI SİYONİST REJİMDEN ALACAKTIR'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatip Zade, haftalık basın toplantısında bilgilendirmede bulunurken nükleer tesislerde meydana gelen olaya ilişkin de konuştu. 

Görüntülenme: 1488 Tarih: 12 Nisan 2021 15:37
SAİD HATİPZADE: 'İRAN NATANZ SALDIRISININ İNTİKAMINI SİYONİST REJİMDEN ALACAKTIR'

Hatip Zade: "Natanz'da talihsiz bir olay yaşandı. Bu insani bir felakete yol açabilirdi. Nükleer terörizmdi. Siyonist Rejim bunu daha önce defalarca söylemişti ve şu anda söz konusu olayın arkasında o rejimin olduğu söyleniyor. Elbette ki, kimsenin yaralanmaması veya çevrenin zarar görmemesinden seviniyorum ama bu insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir. Bu eylemden amaç İran'ın gücünü zayıflatmaksa bunun gerçekleştiğini sanmıyorum. Sadece IR1 santrifüjleri etkilendi. Devreden çıkan tüm santrifüjler yenilenecektir. Siyonist Rejim bu eylemle gösterdiği sabırdan dolayı İran halkından intikam almaya çalıştı. Misilleme olarak İran zamanında Siyonist Rejim’den intikam alacaktır. Bazı önlemler açıklanmayan şekilde de alınabilir. Natanz'daki olay ülkenin nükleer endüstrisini geriye götüremez, çünkü bu endüstri ülkede yerli ve milli teknoloji haline gelmiştir." İfadelerini kullandı.

Hatip Zade Viyana nükleer görüşmelerine ilişkin açıklamasında, "Bir kez nükleer müzakereleri yapıldı ve anlaşmanın maddeleri belirlendi. Viyana’daki görüşmelerin gündeminde sadece yaptırımları kaldırma konusu yer alıyor nükleer müzakereler değil. İran'ın ABD'nin anlaşmadaki taahhütlerine geri dönmesi konusundaki tutumu nettir. ABD yönetimi son dört yılda ve yeni hükümetin iktidara gelmesinin ardından nükleer anlaşmayı hedef almak için her türlü çabayı gösterdi. ABD'li yetkililer, maksimum baskı amacıyla İran’a yönelik yaptırım uygulayacaklarını defalarca dile getirdiler. Eğer ABD gerçekten anlaşmaya varmak istiyorsa kağıt üzerinde değil fiiliyatta ele alması gereken konular var." ifadelerini kullandı.

Zade açıklamasında ikili ilişkileri ilerletmek adına görüşmeler yapacaklarını belirttiği Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’ u cumartesi günü ağırlayacaklarını söyledi. 

parstoday

Yorumlar