SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçlerinin himayesinde el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1925 Tarih: 11 Nisan 2021 04:17
SİYONİST YERLEŞİMCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, 65 fanatik Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıktığını bildirdi.
Kaynaklar, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergilediklerini ifade etti.
Bu arada, Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günlerinde Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınların, Batı Şeria ve Kudüs’te Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri hedef alan saldırılarının yoğunlaştığı kaydedildi.
Fanatik Yahudilerden oluşan sözde heykel cemaatleri sosyal medya aracılığıyla yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet için adeta birbirleriyle yarışıyor.
Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmeyi hedefleyen işgal yönetimi, söz konusu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
İşgal güçleri himayesinde gerçekleştirilen baskınlara Haham Yehuda Glick gibi fanatik Yahudiler öncülük ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar