FİLİSTİNLİ ESİR SAİD EBU UBEYD AÇLIK GREVİNDE

Filistinli esir Said Ebu Ubeyd, Siyonist işgal rejiminin kendi hakkında verdiği idari tutuklama kararını protesto için 5 gündür açlık grevi mücadelesini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 1689 Tarih: 10 Nisan 2021 11:26
FİLİSTİNLİ ESİR SAİD EBU UBEYD AÇLIK GREVİNDE

İsrail işgal yetkililerinin mart ayı sonunda dört buçuk aylık cezasını bitiren Ebu Ubeyd’i idari olarak tutuklamaya devam ettiğini belirten Filistin Esirler Kulübü, 30 Kasım 2020'den beri tutuklu bulunan esir Ebu Ubeyd’in 4 Nisan'dan itibaren açlık grevine başladığını bildirdi.

Esirler Kulübü, Nakab (Negev) Cezaevi İdaresi’nin Ebu Ubeyd’i politikalarına aykırı adımlar atmaktan caydırmak için tek kişilik hücreye naklettiğini belirtti.

Cenin sakinlerinden olan 41 yaşındaki esir Ebu Ubeyd, işgal zindanlarında yaklaşık 12 yıl haksız yere esir tutulan bir Filistinlidir.

Filistin resmi kaynaklarına göre, işgalci İsrail’in karanlık zindanlarında 440'ı idari tutuklu, 320'si çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli esir bulunuyor.

İşgalci İsrail "idari tutukluluk" adını verdiği bir uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 6 aya kadar alıkoyabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar