GASIP İSRAİL'İN AŞI KONUSUNDAKİ TUTUMUNA ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ DE İSYAN ETTİ

Uluslararası Af Örgütü, Siyonist rejimin Filistinlilerin uluslararası hukuka aykırı olarak aşılanmasını engellediğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1781 Tarih: 09 Nisan 2021 04:26
GASIP İSRAİL'İN AŞI KONUSUNDAKİ TUTUMUNA ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ DE İSYAN ETTİ

Uluslararası Af Örgütü Cuma günü yayınladığı bir raporda, Siyonist rejimin düşmanca eylemleri nedeniyle Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde yaşayan beş milyon kişinin korona aşısı olmasının engellendiğini bildirdi. 

Uluslararası Af Örgütü'ne göre, Siyonist rejim, Filistinlilerin aşı olmalarını önleyerek Filistinlilere karşı sistematik olarak ayrımcılık yaptı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, Siyonist rejimin Filistin'e yönelik saldırısının bir savaş suçu ve insanlık suçu olduğunu da vurguladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni ırkçı İsrail'in 1967'den beri Filistinlilere karşı işlediği suçları soruşturmaya çağırdı ve bu vahşet mağdurlarına adalet getirecek ve failleri adalete teslim edecek bir mekanizma kurulması gerektiğini vurguladı.

Siyonistlerin Filistinlilere yönelik düşmanca eylemlerinin yoğunlaşması nedeniyle Filistin'de Corona virüse bulaşan kişi sayısı arttı. Siyonistler şimdiye kadar Corona aşısının Filistin'e girmesini engellediler.

Daha önce, Siyonistler korona aşısının Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermeyeceklerini açıkladılar.

Bu arada Filistinli direniş grupları, Siyonist rejimi Corona aşısının Gazze Şeridi'ne girmesini engellemesi konusunda uyardı.

Direniş grupları yaptıkları açıklamada, dünyanın, özellikle Dünya Sağlık Örgütü'nün Siyonist rejime baskı yapmak ve onu korona aşısının Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermek için acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

parstoday

Yorumlar