FHKC ÖNEMLİ BİR BİLDİRİ YAYINLADI

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), işgal güçlerinin Kudüs'ün kuzeybatısında açtığı ateş sonucu Filistinli Usame Sıdki Mansur’un (42) şehit edilmesi ve hanımının da yaralanmasının, Siyonist İsrail’in Filistinlilere yönelik işlediği suçların devamı mahiyetinde olduğunu ve sicil defterine kara bir leke olarak yazıldığını vurguladı. 

Görüntülenme: 1464 Tarih: 07 Nisan 2021 07:06
FHKC ÖNEMLİ BİR BİLDİRİ YAYINLADI

Konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında FHKC, Filistinlilerin hunharca akıtılan kanlarının, İsrailli yöneticilerin yeni bir despot ve aşırı sağcı hükümet kurma için siyasi propaganda malzemesi olarak kullanmalarına izin vermeyeceklerini belirtti.

Şehit edilen Filistinlilere ait kanın, nerede olurlarsa olsunlar işgalcilerin peşini bırakmayan bir belaya dönüşeceğinin altını çizen FHKC, İsrail rejiminin sürdürdüğü insanlık dışı suçların, Filistin topraklarını özgürleştirme ve vatanlarından koparılan mültecilerin topraklarına geri dönme hedeflerini gerçekleştirmekte Filistinlilerin iradesini güçlendireceğine ve azmini arttıracağına dikkat çekti.

FHKC, savunmasız sivillere karşı öldürücü güç kullanmayı ilke edinen işgal rejiminin sadece savaş dilinden anladığını belirterek, Mansur’un şehit edilmesi başta olmak üzere İsrail’in işlediği suçlara karşı direnişin dozunu yükseltme ve işgal güçlerine karşı mukavemet gösterme çağrısında bulundu.

Siyonist İsrail güçleri, dün sabah (6 Nisan Salı) işgal altındaki Kudüs`e bağlı Bir Nabala beldesinde bir Filistinliyi şehit etti ve eşini de silahla yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün kuzeybatısında bir Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulduğu ve işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistin Tıp Kompleksi'ne kaldırılmasının hemen ardından şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, şehit olan Filistinlinin eşinin ise sırtından gerçek mermiyle yaralandığı ve tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Şehit edilen söz konusu Filistinlinin Usame Sıdki Mansur (42) olduğu öğrenildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar