SİYONİST GÜÇLER BATI YAKA'DA MOBİL EVLER KURUYOR

İşgal güçleri, Nablus'un güneyindeki Asira el-Kıbliye beldesinin topraklarında iki mobil ev kurdu. 

Görüntülenme: 1735 Tarih: 06 Nisan 2021 18:33
SİYONİST GÜÇLER BATI YAKA'DA MOBİL EVLER KURUYOR

Ramallah hükümetine bağlı Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Gassan Dağlas, işgal güçlerinin, Asira el-Kıbliye beldesindeki Yitzhar yerleşim bölgesi yakınlarındaki Filistinlilere ait topraklarda iki mobil ev kurduğunu belirtti.

Dağlas, Siyonist güçlerin, yerleşim alanını genişletme ve Filistinlilerin daha fazla toprağına el koyma çerçevesinde yeni mobil evler kurma amacıyla söz konusu bölgeden henüz ayrılmadığını belirtti.

Yıllarca büyük paralar verip çaba sarf ederek ruhsat almaya çalışan Filistinlilere ruhsat verilmezken işgal edilen topraklarda Siyonist yerleşimciler için yasa dışı inşa edilen binlerce konuta hiç bekletilmeden gerekli ruhsatlar veriliyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. 

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar