TERÖRİST İSRAİL HAMAS YÖNETİCİSİNİ ESİR ALDI

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Beytulahim kentinde aralarında Hamas hareketinin yöneticilerinden Hasan Verdeyan’ın yanı sıra özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu bazı Filistinlileri tutukladı. 

Görüntülenme: 1664 Tarih: 06 Nisan 2021 13:31
TERÖRİST İSRAİL HAMAS YÖNETİCİSİNİ ESİR ALDI

Filistin merkezli haber kaynaklarında, Verdeyan’ın, mayıs ayında yapılacak milletvekili seçimlerinde yarışmak üzere Hamas hareketinin Filistin Merkez Seçim Kurulu’na teslim ettiği aday listesinde yer aldığı belirtildi.

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre işgal güçleri, Beytulahim bölgesine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda Hamaslı yönetici Verdeyan ile bazı özgürleştirilmiş eski esirleri tutukladı. 

Hamas’ın milletvekili seçimlerinde aday gösterdiği ve aynı zamanda Beytulahim kentindeki yöneticilerinden olan Verdeyan, hayatının 20 yıllık bölümünü işgal hapishanelerinde geçiren özgürleştirilmiş eski esirlerdendir. Ayrıca, Filistin Yönetimi’nin maaşlarını kestiği Hamas üyelerinden biri olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, Beytulahim’de evlerine yönelik düzenlediği baskınlar sırasında özgürleştirilmiş eski esirlerden Muhammed Abiyat ve Adil İsa Hicazi'yi tutukladığına dikkat çekerken, bazı Filistinlileri de darp ettiğini açıkladı. 

Operasyona tanıklık eden Filistinli vatandaşlar, işgal güçlerinin sadece tutuklamakla kalmadığını, pek çok vatandaşın evini basıp eşyalarını yağmaladığını belirtiyor. 

Filistin Yönetimi’nin, önümüzdeki aylarda seçimlerin gerçekleştirileceğini duyurması üzerine İsrail makamları, baskın, tutuklama ve tehditlerle bölgedeki gerginliği had safhaya çıkardı. Gün geçmiyor ki Hamas mensuplarına yönelik yeni tutuklamalar olmasın. 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde işgal rejimi, bazı Hamaslı yöneticileri ve halihazırda milletvekilliği görevini ifa eden siyasileri, 22 Mayıs'ta yapılacak seçimlere katılmaları veya aday olmaları halinde kendilerini tutuklamakla tehdit etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de de başkanlık seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak'ta imzalamıştı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İşgal altındaki bölgelerde sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce alıkonuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar