SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Siyonist yerleşimci, bu sabah işgal kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1706 Tarih: 06 Nisan 2021 09:41
SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki yerel kaynakların ifadelerine göre, bu sabah aralarında 50 öğrenci ve 12 istihbarat mensubunun bulunduğu 94 Yahudi yerleşimci, İsrail polisi koruması altında el-Meğaribe kapısından Mescidi Aksa’nın avlusuna hoyratça baskın düzenledi.

İşgal güçleri ve yerleşimcilerin, Yahudi bayram dönemlerinde tüm Filistin’de özellikle de Kudüs’te vatandaşlara ve İslami kutsal mekânlara yönelik ihlalleri artıyor.

"Tapınak Grupları" olarak adlandırılan aşırılık yanlısı Siyonist örgütün, sosyal medya platformlarında Mescidi Aksa’ya büyük bir baskın düzenleme çağrıları yaptığı belirtildi.

Mescidi Aksa’ya yönelik düzenlenen bu tür saldırılar, bakanlar ve sözde Tapınak hakkında Tevrat'tan yüksek sesle okumalar yapan aşırılık yanlısı "Yehuda Glick" gibi hahamlar tarafından yönetiliyor.

Filistin halkının genelini özellikle de Kudüs halkını Mescidi Aksa'da namaz kılmak için gayret göstermeye, yerleşimci teröristlerin planlarını bozmak için Mescidi Aksa'yı namaz kılanlarla ve murabıtlarla canlandırmaya davet eden çağrılar da devam ediyor.

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimci çeteleri Mescidi Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudileştirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef alıyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar