HALİD ZEBARİKA'DAN ÜRDÜN'E MESCİDİ AKSA ELEŞTİRİSİ

Filistinli Avukat Halid Zebarika, Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa ulu orta güpegündüz gasp edilirken Aksa’yı korumaktan sorumlu Ürdün makamlarının işgalci İsrail’in işlediği hak ihlallerine karşı eli kolu bağlı kalmayı tercih ettiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1518 Tarih: 02 Nisan 2021 04:24
HALİD ZEBARİKA'DAN ÜRDÜN'E MESCİDİ AKSA ELEŞTİRİSİ

Mescidi Aksa'yla ilgili ortaya koyduğu kaliteli araştırmalarla öne çıkan ve aynı zamanda Şeyh Raid Salah'ın da avukatlığını yapan Zebarika, sosyal medya ağı Facebook’ta Aksa merkezli sıcak başlıklar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Paylaşımlarında Zebarika, işgal rejiminin, İslam alemi nazarında paha biçilemez ilahi bir maneviyatı simgeleyen Mescidi Aksa’yı Yahudileştirmek için önüne çıkan her fırsatı istismar ettiğini, dini mekanların kutsiyetini çiğnediğini, murabıtlarını ve güvenlik sorumlularını tutukladığını veya uzaklaştırma cezasına çarptırdığını belirtirken, diğer taraftan Aksa’ya yasa dışı yollardan baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilere koruma hizmeti sağladığını ifade etti.

Kadim Kudüs kentinin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Zebarika, işgal rejiminin, ulu orta ve tüm dünyanın gözü önünde Mescidi Aksa’nın kutsiyetini gasp ettiğini belirtti.

Avukat Zebarika, Mescidi Aksa ve Kudüs'teki vakıfların, İsrail ile Ürdün arasında imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığı'na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin himayesinde bulunduğunu hatırlatarak, Aksa’yı koruyup, kollaması gereken Ürdünlü makamların, Siyonist İsrail’in yürüttüğü gayrimeşru uygulamalar karşısında kayıtsız kalmasının, harekete geçmemesinin utanç verici olduğunun altını çizdi.

Daha önce sadece Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin izni dahilinde Aksa'yı ziyaret edebilen fanatik Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresi'nin egemenliğini ihlal eden İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde işgal güçlerinin koruması altında İslami mekanlara rahatlıkla girip çıkmanın yanı sıra buralarda batıl inançlarına dayandırdıkları uygulamaları ifa ediyor.

Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar