IRAKLI ANALİST ABD VE SİYONİST İSRAİL'İN YENİ PLANINI İFŞA ETTİ

Iraklı bir güvenlik analisti Yasir el-Behadili ABD-Siyonistlerin Suriye, Ürdün ve Irak üçgeninde Haşdi Şabi'yi hedef alacakları ve bölgede büyük bir askeri üs kuracakları yeni bir plan yaptıklarını belirterek uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1344 Tarih: 02 Nisan 2021 02:25
IRAKLI ANALİST ABD VE SİYONİST İSRAİL'İN YENİ PLANINI İFŞA ETTİ

Yasir el-Behadili, el-Malume haber sitesine verdiği bir demeçte şöyle dedi: "Aldığımız yeni bilgiler, Pentagon'un hazırlamış olduğu, Irak-Suriye sınırında Amerikalıları istikrara kavuşturmak ve bölgede büyük bir üs kurmak için bir Amerikan-Siyonist planın olduğunu gösteriyor."

Iraklı güvenlik analisti, "Haşdi Şabi ve güvenlik güçleri, bugün Irak ile Suriye arasındaki sınır bölgesinde varlıklarını sona erdirmek için en büyük düşmanca planla karşı karşıyadır. Bu plan, Irak'ın diğer ülkelerle toprak bağlarını koparmak amacıyla ABD'nin sömürge hedeflerine ulaşma planıdır. Ürdün, Suriye ve Irak üçgeninde mevcut hareketler sürüyor ve ABD'nin Ürdün topraklarındaki hareketlerini beş kilometre derinliğe kadar kolaylaştırmak için Ürdünlü güvenlik komutanları ile görüşmeler sürüyor." dedi.

 

Iraklı analist, bu planın gerçekleşmemesi ve Haldi Şabi güçleri ve Irak güvenlik güçlerinin bu plana kurban olmaması için Irak hükümetini bu konuda acilen harekete geçmeye, gerekli incelemeleri yapmaya çağırdı.

 

Bu plan, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin, Irak-Suriye sınır bölgelerini ve bu bölgelerdeki Haşdi Şabi karargahını defalarca hedef alarak, tüm çabalarını Haşdi Şabi'nin imkanlarını yok etmeye çalıştığı bir zamanda çiziliyor. Haşdi Şabi, Irak hükümetine bağlı resmi ve ulusal bir güvenlik örgütüdür ve ABD'nin saldırları örgütün sınırlar boyunca güvenlik önlemlerini önemli ölçüde zayıflatmıştır. ABD bu saldırılarıyla zaman zaman sınır boşlukları yaratarak Irak ile Suriye arasında teröristlerin hareketini kolaylaştırmıştır.

Yorumlar